Odzvonilo jurnjavi Trpimirovom, stižu kamere: “350 tisuća kuna ide za nadzorne kamere do konca godine”

Kako bi stali na kraj skidanju i devastiraju ležećih policajaca, ali i ono najvažnije – razvijanju velikih brzina i pretvaranju gradskih prometnica u staze za noćna ludovanja automobilima i utrkivanja, na Trpimirovoj se obali postavljaju – kamere!

Retrospektivno, na samom koncu siječnja ispred gimnazije Franje Petrića postavljeni su uspornici. Razmontirani su nakon samo tjedan dana. U prvobitno stanje vraćeni su polovicom tekućeg mjeseca no bilo je dovoljno tek 48 sati da ih vandali, očito nesvjesni činjenice da je istima funkcija zaštita i njihove sigurnosti kao sudionika prometa, ponovno skinu.

Najfrapantnije u cijelog priči činjenica je da se netko drznuo poigravati sa zakonskom regulativom samo 10 dana nakon stravične nesreće na Liburnskoj obali na kojoj su život tragično izgubila tri mladića, a što je u zadarskom javnom prostoru otvorilo diskusiju o važnosti kontrole brzina u širem centru grada, posebice problematizirajući pitanje uništavanja ležećih policajaca.

Neposredno po postavljanju ležećih policajaca na Trpimirovoj obali, isti su oštećeni. Sanirali smo ih, no primjećujemo da njihovi segmenti ponovno nedostaju. Neovisno o ovoj priči, Grad je odlučio uložiti milijun kuna za nadzorne kamere na gradskim prometnicama. Zbog situacije koju smo imali s koronavirusom nećemo uspjeti provesti sve radove, ali do konca godine iskoristi će se barem 350 tisuća kuna za ugradnju nadzornih kamera, kaže nam Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti.

Kamere stižu na tri lokacije. Jedna od njih je Trpimirova obala.

Planirano je deset lokacija, tri će biti realizirane u spomenuto vrijeme. Konzultirat ćemo se s prometnom policijom i odrediti prioritetne lokacije. Uz Trpimirovu, to su Put Vrela, Splitska ulica, Ante Starčevića i dr. Franje Tuđmana, kaže nam Dujela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...