Pet recepata za pet različitih vrsta palačinki koje možete isprobati ovih dana

Da, otvorile su se trgovine, knjižnice i muzeji, da mjere popuštaju, no i dalje je važno da se ne okupljamo i da vrijeme provodimo kod kuće kako bi se pandemija koronavirusa sasvim povukla. Baš je zato sad sjajno vrijeme za isprobavanje svih onih recepata koje ste pogledali na Facebooku i YouTubeu, a nikad ih niste isprobali.

Nama se danas baš nekako jedu palačinke, a nismo još isprobale recept za one pahuljaste japanske. S druge strane, američke su za čas gotove. A opet, klasičnih tankim crepe palačinke teško je reći ne. Imamo pet video recepata među kojima će svatko naći nešto za sebe.

PAHULJASTE JAPANSKE PALAČINKE

Ove ste palačinke sigurno vidjeli na Instagramu, rade se tako da odvojeno tučete žumanjke i bjelanjke od kojih napravite snijeg. Jedu se uglavnom u slatkim varijantama.

AMERIČKE PALAČINKE

Ove su palačinke možda najlakše za napraviti s cijele ove liste, a Jamie Oliver ima super recepet od samo tri sastojka.

KLASIČNE PALAČINKE

Ah, klasičnoj tankom, rupičastoj palačinki teško je reći ne. Evo jednog super recepta za Suzette verziju s genijalnog YouTube kanala French Guy Cooking.

RUSKI BLINJI

Blinji su jednostavni za pripremu, još su manji od američkih palačinki, a jedu se uglavnom u slanim varijantama.

INDIJSKA DOSA

Dosa je najsličnija našim klasičnim palačinka, no još je tanja u hrskavija. Radi se od mljevene natopljene riže i leće, a jede uglavnom u slanim varijantama, piše S1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...