Plenković raspušta Sabor u ponedjeljak, otkrio moguće datume izbora

Premijer Plenković okupio je u Banskim dvorima vladajuću koaliciju. Teme sastanka bile su odluka o raspuštanju Sabora i raspisivanje parlamentarnih izbora.

Izbori krajem lipnja ili početkom srpnja

“Smatramo da je ovaj trenutak primjeren, da je epidemioločka situacija dobro i da ćemo, uz vrlo odgovorno ponašanje građana, biti u mogućnosti organizirati izbore”, dodao je i najavio da bi izbori mogli biti 21. ili 28. lipnja, odnosno 5 ili 12. srpnja.

“Ja sam nakon sastanka razgovarao s predsjednikom, obavijestio sam ga o ovoj odluci. Sada je na njemu da donosi odluke koje su mu dodijeljene sukladno zakonu”, naveo je Plenković.

Smatra da ne bi trebalo biti problema s predsjednikom Zoranom Milanovićem oko raspisivanja izbora.

“On ima političkog iskustva, kao i ja i razumije što je na stvari. Shvaćam i naš i njegov stav, a to je da se izbori provedu na zakonit način, da svi imaju jednake šanse”, objasnio je Plenković dodajući kako ne vidi otvorena pitanja u tome.

Uvjeren da će oformiti saborsku većinu

Kazao je kako Vlada nakon raspuštanja Sabora neće biti tehnička, već u formi kada je Sabor raspušten i shodno tome može donositi odluke koje se tiču zdravstvene sigurnosti građana u vrijeme pandemije koronavirusa. “Vrlo je jasno što sve ta Vlada može raditi, tu nema nikakvoga problema”, dodao je.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...