Plenković raspušta Sabor u ponedjeljak, otkrio moguće datume izbora

Premijer Plenković okupio je u Banskim dvorima vladajuću koaliciju. Teme sastanka bile su odluka o raspuštanju Sabora i raspisivanje parlamentarnih izbora.

Izbori krajem lipnja ili početkom srpnja

“Smatramo da je ovaj trenutak primjeren, da je epidemioločka situacija dobro i da ćemo, uz vrlo odgovorno ponašanje građana, biti u mogućnosti organizirati izbore”, dodao je i najavio da bi izbori mogli biti 21. ili 28. lipnja, odnosno 5 ili 12. srpnja.

“Ja sam nakon sastanka razgovarao s predsjednikom, obavijestio sam ga o ovoj odluci. Sada je na njemu da donosi odluke koje su mu dodijeljene sukladno zakonu”, naveo je Plenković.

Smatra da ne bi trebalo biti problema s predsjednikom Zoranom Milanovićem oko raspisivanja izbora.

“On ima političkog iskustva, kao i ja i razumije što je na stvari. Shvaćam i naš i njegov stav, a to je da se izbori provedu na zakonit način, da svi imaju jednake šanse”, objasnio je Plenković dodajući kako ne vidi otvorena pitanja u tome.

Uvjeren da će oformiti saborsku većinu

Kazao je kako Vlada nakon raspuštanja Sabora neće biti tehnička, već u formi kada je Sabor raspušten i shodno tome može donositi odluke koje se tiču zdravstvene sigurnosti građana u vrijeme pandemije koronavirusa. “Vrlo je jasno što sve ta Vlada može raditi, tu nema nikakvoga problema”, dodao je.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...