Poginuli vozač Audija je prije mjesec i pol dana sudjelovao u prometnoj nesreći

U PU zadarskoj jutros je održana izvanredna konferencija za novinare o prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila na Liburnskoj obali, a u kojoj su smrtno stradala dvojica mladića, jedan se bori za život, a četvrti je lakše ozlijeđen te je otpušten iz bolnice.

Jučer je u oko 23:15 sati u Zadru, na Liburnskoj obali došlo do prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo jedno vozilo koje je sletjelo u more. U njemu su bile četiri mlađe muške osobe. Prilikom slijetanja dvije mlađe osobe rođene 2000. i 2003. godine smrtno su stradale, dok je mladić koji je 2003. godište zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. Liječnička pomoć mu je pružena u OB Zadar te je zadržan na odjelu JIL-a. Četvrta osoba (1998. godište) zadobila je lake tjelesne ozljede, pomoć joj je pružena u OB Zadar i puštena je na kućnu njegu, rekao je Dražen Malčić, načelnik postaje prometne policije.

Kako je potvrdila policija, poginuli mladić prije mjesec i pol dana je sudjelovao u prometnoj nesreći koja je za posljedicu imala materijalnu štetu. Audi A6 u kojem je poginuo registriran je na tvrtku.

Novinare je zanimalo što se poduzima po pitanju uličnih utrka koje su bile sve češće u danima korone kada je na cestama bilo malo automobila, te je li to uzrok sinoćnje nesreće. Božidar Budiša, voditelj Službe policije PU zadarske, odbacio je takve sumnje i rekao kako je od početka godine poduzeto 13 tisuća represivnih radnji u prometu, a samo u protekla dva tjedna zatekli su oko 800 prekršitelja.

Najveći broj, do 80 posto se odnosi na četiri ubojice u prometu  – brzina, alkohol, pojas, mobitel. Na dojave o divljanju na cestama reagirali smo represivnim i preventivnim mjerama. Svakog prekršitelja smo sankcionirali, a po anonimnim dojavama smo izlazili i na kućne adrese prekršitelja, rekao je Budiša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...