Prijatelj poginulih opovrgava tvrdnje o utrkivanju: “Krenuli smo nešto pojesti u McDonald’s”

Tragedija koja se dogodila u ponedjeljak navečer, kada je automobil u kojem su bila četvorica mladića sletio u more na Liburnskoj obali, prilikom čega su smrtno stradala dvojica mladića, a treći se bori za život, potresla je zadarsku, ali i hrvatsku javnost.

Na kraj špekulacijama o utrkivanju ekipe iz Turnja zadarskim ulicama te kobne večeri odlučio je stati Bepov i Josipov prijatelj Žarko Pedisić (19), koji je bio s njima kobne večeri do koju minutu prije nesreće, pišu 24 sata.

– Gledajte, Bepo je bio moj najbolji prijatelj. U svaki izlazak, baš svaki, bilo to do grada ili 50 metara dalje u selu, išli smo uvijek zajedno, jednim automobilom. Nikad s dva. Ovo je bilo valjda prvi put u životu da smo išli s dva vozila. Ali Bepo je tog dana radio u obiteljskom poslu s bagerima i zadržao se. Zvao sam ga da idemo, rekao mi je da još radi, a ja njemu da idem u Zadar pa da mi se javi ako dođe u grad kasnije – priča im Pedisić, inače dvostruki svjetski prvak u kickboxingu.

Bepo je uistinu kasnije došao do Zadra. Cijela ekipa prijatelja bila je na Boriku.

– Da, cijelu večer proveli smo na Boriku… Oko 23 sata netko je rekao da odemo još nešto pojesti u McDonald’su na autobusnom kolodvoru pa svak’ svojoj kući. Mi smo išli najkraćim putem, a Bepo je u jednom trenutku skrenuo i očito odlučio napraviti krug oko Poluotoka. Ma da barem nije…, priča Pedisić drhtavim glasom pa nastavlja:

– Ja se s Bepom nikad nisam utrkivao. Te večeri policija sigurno nije zaustavila ni jednog od nas dvojice. Teško mi je zbog njihove pogibije. Odem do njihovih roditelja pa mi bude lakše. Moji doma su mi potpora kad me slomi. Znam da ne mogu više ništa napraviti da vratim svoje prijatelje. Gotovo je. Oni se neće vratiti, a ja moram nekako izdržati, isplakati i nekako preboljeti ovo…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...