stručnjak za obiteljski turizam

Privatni ste iznajmljivač, što ako se gost zarazi?; “Takav incident će nas vratiti u negativnu zonu”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Stručnjak za obiteljski turizam Nedo Pinezić govorio o nepoznanicama s kojima se susreću mali iznajmljivači u ovoj neobičnoj turističkoj sezoni. Jedna od njih je i pitanje što slijedi obiteljskim iznajmljivačima ako se neki od njihovih gostiju razbole od covida-19.

Pinezić tvrdi kako ove godine neće biti oporavka turizma. “Opravak će početi tek iduće godine i trajat će godinama”, rekao je Pinezić za N1 televiziju. Ističe kako se situacija zbog koronakrize u zemljama popravlja te žele uspostaviti cestovni i trajektni promet.

Ovogodišnji prihodi će mu, kaže, ovisiti o potrošnji. “Turistički promet mogao bi biti blizu najavljivanih 30 posto, to nam govori stanje rezervacija… Obiteljski smještaj stoji dobro jer imamo izuzetno puno lojalnih gostiju. Ima i novih upita, rezervacija i najava, a dosta ih je stiglo iz Italije. Volja za putovanjem nije splasnula”, govori stručnjak za obiteljski turizam.

Pomoglo bi im svrstavanje regija u crvene i zelene zone, a važno je i da turisti znaju koji protokol se mora poštivati prilikom posjete nekoj zemlji. Za upute i preporuke kaže kako nikad nisu dovoljno jasne.

“Dobivate na desetke mailova istog sadržaja… Tutoriali na YouTubeu bili bi od velike koristi, da se slikovito prikaže kako pripremiti smještaj i raspremiti nakon odlaska… Ima puno nepoznanica”, rekao je.

Što ako turist oboli?

“Sjetimo se hotela i kruzera, kad su svi bili u karanteni zbog nekoliko zaraženih…Nisam potpuno siguran da smo svjesni takve mogućnosti… Kod takvog gosta dolazi posebna medicinska ekipa, treba ga izvesti, slika će biti vidljiva i prenositi se društvenim mrežama…Takav incident će nas vratiti na početak priče, u negativnu zonu. Formalno su svi turisti pokriveni policom osiguranja…

Ako nam je turizam važan, a jest, o ovakvim pitanjima moramo otvoreno razgovarati. Ljudi žele znati što ih očekuje”, zaključuje Nedo Pinezić.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar