Pronađen 71-godišnjak koji je u pet navrata odlagao klaonički otpad na području Lišana Ostrovičkih

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Odjela općeg kriminaliteta PU zadarske u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Benkovac, proveli su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene općeg kriminaliteta.

Sumnjiči se da je na području Lišana Ostrovičkih u mjesecu rujnu 2019. na lokaciji Markova i Kanjiška greda u jedan navrat odložio na tlo klaonički otpad, te da je krajem travnja 2020. godine, na lokaciji Šaponjske njive, u četiri navrata odložio na tlo klaonički otpad, o čemu smo već pisali, čime je u više naizgled povezanih pošiljki izvršio nedozvoljeni promet otpadom u količini više od neznatne.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja u suradnji s veterinarskom inspekcijom zadarske ispostave Državnog inspektorata na mjestima pronalaska odbačenog otpada izvršen je očevid, a veterinarska inspekcija Državnog inspektorata pokrenula je upravni postupak te je jedinici lokalne samouprave naređeno propisno zbrinjavanje nusproizvoda klaoničkog otpada kao i dezinfekcija svih odlagališta.

Po Nalogu Općinskog suda u Zadru izvršena je pretraga objekta u vlasništvu 71-godišnjaka, kojom prilikom su od strane veterinarske inspekcije Državnog inspektorata utvrđene nesukladnosti vezane uz promet i registraciju životinja na predmetnom gospodarstvu, u svezi čega će veterinarska inspekcija Državnog inspektorata izdati rješenje o otklanjanju utvrđenih nesukladnosti te podnijeti optužni prijedlog Općinskom sudu u Zadru. Isto tako su o događaju upoznate nadležne institucije radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanje okoliša otpadom iz čl. 196. st.1. Kaznenog zakona, protiv njega biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...