Pronađena četiri putnika s leta na kojem se zarazio Zadranin, nisu se javljali na telefon

Ravnatelj uprave za granicu Zoran Ničeno gostujući u emisiji U mreži prvog na HRT-u rekao je kako je policija 45 minuta nakon što im je dojavljeno našla četiri putnika s leta Frankfurt-Zagreb kojima je bio isključen telefon i epidemiolozi nisu mogli doći do njih.

“Osobe se nisu javljale na telefon epidemiolozima, bio im je isključen telefon. Kad smo dobili dojavu, u roku od 45 minuta ophodnja je otišla na njihove adrese, odmah je našla tri osobe i naknadno još jednu”, otkrio je Ničeno što je bilo s četiri osobe za koje je Capak u ponedjeljak popodne na presici rekao da ih još nisu našli. U ponedjeljak navečer alarmirana je policija koja je otišla na njihove adrese i našla ih.

Podsjetimo, nakon što je otkriveno da je zaraženo preko 10 putnika koji su letom Croatia Airlinesa 2. svibnja stigli iz Frankfurta do Zagreba, među kojima i jedan Zadranin, epidemiolozi su odlučili kontaktirati sve putnike i odrediti im mjeru samoizolacije.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak i šefica Kriznog tima Ministarstva zdravstva rekli su u ponedjeljak popodne kako epidemiolozi nisu mogli doći do četiri putnika te da su svi ostali obaviješteni te da se za njima i dalje traga, prenosi Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...