istraživanje među građanima

Prvi rezultati; SDP pobjednik izbora, u našoj jedinici HDZ osvaja 7 mandata

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Agencija 2X1 komunikacije provjerila je u svibanjskom istraživanju CroElecto kako bi glasali ispitanici po izbornim jedinicama u Republici Hrvatskoj, a rezultate izražene po mandatima, umjesto u postotcima, donosimo u nastavku.

SDP bi s partnerima u I. izbornoj jedinici dobio osam mandata, HDZ pet, a lista Miroslava Škore jedan mandat.

U drugoj izbornoj jedinici svibanj bi HDZ-u i SDP-u donio po šest mandata, dok bi liste Miroslava Škore te Milana Bandića dobile po jedan mandat. U trećoj izbornoj jedinici trijumfirao bi SDP s čak devet mandata, HDZ dobio bi četiri, a na jedan bi mogao računati Matija Posavec sa svojom listom.

U četvrtoj izbornoj jedinici SDP bi dobio šest mandata, HDZ pet, a lista Miroslava Škore tri. Tri mandata Škoro bi dobio i u petoj izbornoj, SDP pet, a HDZ šest. U šestoj i sedmoj podjela mandata izgledala bi jednako: SDP-u sedam, HD-u šest te Škori jedan. Osma izborna jedinica IDS-u bi, kao i HDZ-u, donijela tri zastupnika, SDP-u sedam i Mostu jedan.

U devetoj izbornoj jedinici sedam bi mandata dobio HDZ, četiri SDP, dva Miroslav Škoro i jedan Most. Naposljetku u desetoj jedinici Most bi dobio još jedan mandat, Škoro dva, SDP pet i HDZ šest.

Ukupno gledajući deset izbornih jedinica, odnosno 140 zastupnika koji se biraju u njima, SDP bi bio relativni pobjednik sa 64 mandata. HDZ bi dobio 54 mandata, Škoro 14, IDS i Most po 3 te Bandić i Posavec po 1 mandat.

Ispitanike se molilo i da imenuju koga smatraju najpozitvnijim, a koga najnegativnijim političarom u Hrvatskoj. Andrej Plenković prevodi popis najnegativnijih s 20,05%, slijede Zoran Milanović s 18,45% te Davor Božinović s 4,55%. Zorana Milanovića najpozitivnijim smatra 12,60% ispitanika, a slijede ga još Andrej Plenković (11,45%), Miroslav Škoro (8,85%), Vili Beroš (8,45%), Davor Bernardić (7,25%).

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: