Cestitka_Uskrs

Reljić prozvao Pokrajca: “Želim SBC pojas, neka se bori protiv mene ili neka ga napusti!”

15 mjeseci prošlo je između pobjede Gorana Reljića nad Anđelkom Kitićem te njegovog uspješnog debija u Serbian Battle Championshipu, koji je odradio na njihovoj trenutno posljednjoj priredbi, održanoj 14. ožujka u Vrbasu. Tamo je 36-godišnji Zadranin savladao Jeffa “Bruma” Dos Santosa i to nakon slabije prve runde u kojoj se našao u problemima. Ipak, već početkom druge prezentirao je svoj boksački napredak, koji je ostvario čak i nakon toliko dugo aktivnih godina. Brazilca je serijom uzdrmao, a onda lijevim direktom i završio, piše FightSite.

Nakon pauze kakvu je imao i puno frustracija zbog nemogućnosti ugovaranja borbi, pobjeda je najvažnija, no priznao je kako kompletnom izvedbom nije zadovoljan te da to u budućim borbama mora biti bolje.

“Zapravo ne mogu reći da sam se našao u teškoj situaciji, nisam bio niti uzdrman. Jedini je problem bio to što moj trener Ivica Zubčić nije bio sa mnom i to zbog situacije u svijetu jer su granice svaki trenutak trebale biti zatvorene. U početku meča bio sam uspavan i zbog toga se nisam pridržavao dogovorene taktike. Međutim, prvi klinč me itekako probudio. Nisam u potpunosti zadovoljan i izvedbe koje slijede moraju biti puno bolje, ali i atraktivnije”, otkrio nam je “Ghost”.

Najvažnije je bilo boriti se, jer pomalo nevjerojatno zvuči da borac Goranovog rezimea i pedigrea ima problema s pronalaženjem promocije, no još više pronalaženjem protivnika.

“Pauzirao sam najviše zbog toga što nitko u promocijama gdje smo tražili nije htio prihvatiti borbu protiv mene. Mislim da je svijet trenutno prepun Instagram ‘wannabe boraca’ koji misle graditi svoje ‘skorove’ na početnicima i na taj način doći do UFC-a”, objasnio je.

U međuvremenu se borio u britanskoj BKB promociji boksa bez rukavica, gdje je došao do titule prvaka. Koliko god mu takvo iskustvo dobro došlo, na to se odlučio prije svega jer mu je u jednom trenutku bila najbolja i zapravo jedina opcija da bilo gdje nastupi. No, i s tim je gotovo, odnosno o promociji već duže vremena nismo ništa konkretno čuli pa smo upitali Gorana što se tamo dogodilo.

“Počeli su postavljati neke svoje uvjete poput želje da smanje plaće na jako nisku razinu i većina nas je otišlo. Osim toga, pojavile su se neke druge bare knuckle promocije”, kratko je rekao što se dogodilo.

Planovi za iduću borbu već postoje i oni su vezani za SBC, koji mu je već ugovorio nastup. Iako se zbog cijele epidemiološke situacije tako što ne može sa sigurnošću potvrditi, Goran kaže kako datum postoji.

“Iduća borba mi je na rasporedu 19. lipnja na SBC priredbi u Odžacima i do nje će sigurno doći”, uvjeren je Goran, da bi ipak dodao još nešto: “Jedini problem je taj što mi još uvijek nisu pronašli protivnika.”

Da se pita Gorana, to ne bi bio problem, on ima borbu koju želi odraditi. Zapravo, ima cilj koji želi postići, a na tom putu stoji mu jedan itekako svima poznati borac, SBC-ov prvak poluteške kategorije.

“Želim pojas do 93 kilograma kojeg drži Igor Pokrajac! Moj je glavni cilj boriti se protiv onoga tko ima taj pojas, a u ovom trenutku to je on. Na njemu je prihvatiti tu borbu ili je odbiti te napustiti pojas pa pustiti mene i još nekog borca da se za njega borimo”, kratka je prozivka Gorana prema još jednom bivšem UFC borcu uz koju se složio s nama kako bi to bio pravi spektakl:

“Po tom se pitanju apsolutno slažem, mislim da bi ta borba bila stvarno velika stvar. Jako bih se volio boriti protiv njega. Bolji sam od njega u svakom segmentu borbe i siguran sam u svoju pobjedu prekidom.”

Bila bi to spektakularna borba, sigurno najveća međusobna borba dva borca iz regije koju smo do sada uspjeli pratiti. Osim što su obojica bivši UFC borci, gdje je Pokrajac zbog broja nastupa, često vrlo atraktivnih, ostavio puno veći trag, Goran je bio i KSW prvak te se borio na Rizinovom turniru. Isto tako, činjenica je da su u toj borbi počeli maštati mnogi fanovi, još istog trenutka kad je Reljić postao SBC borac.

Upravo SBC je promocija gdje se on vidi i gdje vjeruje da će ispuniti svoje ambicije. Ima sve što mu je potrebno, osim tog trenutnog problema koji se u vezi njega provlači već godinama, protivnika. No, isto tako kaže da iza sebe teško može imati bolju promociju koja će mu adekvatnog i kvalitetnog protivnika naći. Bio to Igor Pokrajac, kojeg najviše želi, ili netko drugi.

“Naravno da postoje razni planovi, no SBC je najveća i najjača regionalna promocija. Bojan Mihajlović obavlja fenomenalan posao u svakom smislu. Od odnosa prema borcima nadalje. Drago mi je što je konačno na čelu takve promocije netko tko je i sam borac koji se borio na najvišem nivou i zbog toga mislim da je pred SBC-om velika budućnost. Što se tiče mojih nastupa, neke stvari su u procesu, ali o tim planovima ne bih pričao dok se ne realiziraju u potpunosti”, dodao je na kraju Goran čijem će se nastupu fanovi u regiji sigurno veseliti.

Za svoj idući nastup Goran će se pripremiti u Zagrebu, u 4AllGymu. U karijeri je do sada ostvario 18 pobjeda i osam poraza, a trenutno se nalazi unutar niza od tri uzastopna trijumfa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...