Samo 6 posto građana želi izbore u lipnju, najviše vjeruju Viliju Berošu, Milanović na trećem mjestu

Kakvi smo prebrodili COVID-19 i što građani smatraju da nam donosi bliža politička budućnost u Hrvatskoj? U istraživanju koje je provedeno krajem travnja doznali smo da građani u krizi zbog koronavirusa najviše vjeruju Viliju Berošu i Alemki Markotić, ali i što misle o potezima koje su odgovorni ljudi povlačili, kako ocjenjuju angažman određenih polifičkih figura u Hrvatskoj… A odgovori koje smo dobili u najmanju su ruku – zanimljivi, prenosi N1.

Istraživanje stavova o rukovođenju krizom i utjecaju krize izazvane koronavirusom na društvo provela je Agencija MASMI.

40 posto ispitanih građana želi da se parlamentarni izbori održe na jesen, ali uz mogućnost elektroničkog glasanja, a samo 6 posto ispitanih želi izbore ranije, već na ljeto.

U krizi zbog COVID-19 virusa gotovo polovica ispitanika, njih 49%, reklo je da najviše vjeruju ministru zdravstva, Viliju Berošu.

32 posto ispitanika kazalo je kako je osoba kojoj daju svoje najveće povjerenje Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „dr. Fran Mihaljević”.

Iza nje je predsjednik Zoran Milanović s 9 posto, potom Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo s 6 posto, Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade je osoba kojoj najviše vjeruje 2 posto ispitanika, a isto toliko povjerenja zavrijedio je i Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

Posljdenji je na toj listi Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, kojeg je izdvojio 1 posto ispitanika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...