Slovenci u Hrvatskoj imaju 110 tisuća nekretnina: “Dopustite nam da dođemo”

Od lanjskih 1,6 milijuna turista iz Slovenije, jasno je, ove sezone neće biti ništa. No, naši bi susjedi, koji su inače među najbrojnijim hrvatskim gostima, i ove godine mogli zadržati taj status. Hrvatski Jadran im je blizu, što će biti važan faktor odluke, a mnoge za našu obalu čvrsto vežu i kuće ili stanovi za odmor.

Želja da Slovenci dođu u Hrvatsku je obostrana, što je potvrdio i jučerašnji sastanak ministra Garija Capellija sa slovenskim ministrom za gospodarski razvoj i tehnologiju Zdravkom Počivalšekom.

– U Hrvatskoj se nalazi oko 110.000 privatnih nekretnina u vlasništvu slovenskih državljana te bi bilo prikladno dopustiti im da posjete svoje ljetne rezidencije. U Sloveniji smo optimistični glede mogućnosti barem djelomičnog uspostavljanja prekograničnog turističkog prometa između naše dvije zemlje, bar u kasno ljeto i pod posebnim uvjetima zdravstvene zaštite – kazao je gost iz Slovenije.

– Aktivno razgovaramo o mogućnostima otvaranja granica, kao i o načinima da osiguramo sve potrebne mjere i procese kako bi slovenski građani mogli provesti odmor u Hrvatskoj. Posebno smo se osvrnuli i na slovenske građane koji imaju nekretnine i pokretnine u Hrvatskoj te pokušavamo naći rješenja za njihov dolazak uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Zajednička nam je želja pokrenuti međusobne turističke tokove kada okolnosti to budu dozvoljavale – rekao je ministar Cappelli nakon sastanka, piše Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...