Službeno; U klub stiže Tihomir Bujan: “Vraćam se u Zadar nakon 10 godina. Cilj je da ne uvozimo igrače, nego da ih pronalazimo u omladinskom pogonu”

Košarkaški klub Zadar nakon gotovo dvije godine potrage za idealnim kandidatom i rješenjem na novoj poziciji voditelja omladinskog pogona pronašao je odgovor u iskusnom treneru i mentoru Tihomiru Bujanu.

Sjajne vijesti za Klub, sve mlade košarkaše u Zadru, ali i klupske trenere koji su u novom koordinatoru omladinskog pogona dobili iznimno veliko pojačanje obzirom kako se radi o iskusnom i vrhunskom košarkaškom treneru.

Poznat i priznat po svom radu s mlađim uzrastima, Tihomir Bujan cijenjen je košarkaški stručnjak i njegov angažman izvrsna je vijest za zadarsku košarku, a i sam Bujan nije skrivao oduševljenje.

“Lijep je osjećaj nakon 10 godina vratiti se u Zadar, u svakom slučaju. Uvijek je lijepo raditi u Zadru. Meni je dodatni motiv što mi je obitelj ovdje, tako da sad imam priliku raditi u košarci, raditi posao koji volim u svome gradu. U našoj struci to nije tako čest slučaj, iznimno mi je drago. Uprava mi je ukazala povjerenje, nadam se da ću ga opravdati i trudit ću se da ga opravdam. Uvijek je čast biti u Zadru, to je klub s najvećom tradicijom na našim prostorima. Koliko god je teško, uvijek je lijepo raditi ovdje.” – poručio je rođeni Zagrepčanin sa zadarskom adresom.

Bujan je potvrdio kako je želja postojala i ranije te otkriva kako je s klupskim vodstvom, obzirom na trenutnu situaciju na košarkaškom tržištu, razlučio kako je došao najbolji mogući trenutak za dodatnim iskorakom razine rada i sustava omladinskog pogona u Košarkaškom klubu Zadar.

“Informacije se možda procesuiraju sa svih strana i onda se slegnu u jednom trenutku i sad je očito došao taj trenutak, da krenemo. Mislim da je možda malo pomogla i ova cijela situacija s korona virusom. Mislim da će se u ovih nekoliko godina koje su pred nama promijeniti malo i košarkaško tržište. Mislim da upravo klubovi s naših prostora, ne mislim tu samo na Zadar, koji nisu nikad bili u nekoj super financijskoj moći kao neki klubovi sa zapada, pravi je trenutak da se okrenu mlađim dobnim kategorijama i da tu pokušamo naći onu kvalitetu koja nam treba. Da ne uvozimo solidne klupske igrače sa strane nego da ih nalazimo u vlastitom omladinskom pogonu.”

Iako će službeno krenuti s radom od 01. lipnja Bujan se već nekoliko dana maksimalno ozbiljno priprema za svoj novi angažman.

“Nisam imao baš prilike pogledati, danas sam pogledao neke treninge i neke igrače. Ne sve u svakom slučaju, još ni ne radi omladinski pogon. Sve je to u nekom specijalnom režimu s obzirom na ovu situaciju. Međutim, upravo u ovim sljedećih nekoliko dana namjeravam “snimiti” situaciju. Prvenstveno, obaviti razgovore sa svim trenerima koji su sada u klubu, prvo vidjeti njihova razmišljanja i zacrtati smjernice za dalje. Recimo da ćemo ovih prvih desetak dana iskoristiti za “snimanje” postojećeg stanja, postavljati to neko inicijalno stanje i izraditi plan za 1. lipnja da počnemo s normalnim radom. Nadam se da će nam prilike to i dopustiti. Prvenstveno tu mislim na situaciju s korona virusom i sve restrikcije koje su vezane uz to. Od 1. lipnja moj ugovor zapravo i kreće i da do tada zapravo imamo zacrtane neke smjernice.” – pojašnjava Bujan i u nastavku otkriva svoju viziju…

“Moja vizija, ideja je da proširimo bazu. Da dobro snimimo cijelu županiju, pa onda i šire. Da proširimo tu bazu igrača i da iz te veće baze pokušamo naći bolje i kvalitetnije.” – zaključio je Tihomir Bujan.

Tihomiru Bujanu kao novom koordinatoru omladinskog pogona želimo sve najbolje uz puno sreće i vjeru kako su sjajni trenuci omladinskog pogona tek ispred nas.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...