Srbin prijetio Muslimanu zbog mržnje, od drugog oštećenika tražio 7.500 kuna iako je dug bio 500

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv državljanina Republike Srbije (1976.) zbog počinjenja kaznenog djela krađe, kaznenog djela iznude u pokušaju i kaznenog djela prijetnje.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je od 15. ožujka do 15. travnja 2020. u Svetom Filipu i Jakovu, u cilju da se domogne tuđih stvari, iz jedne kuće u izgradnji uzeo više raznih predmeta ukupne vrijednosti 30.000,00 kuna. Stavlja mu se na teret i da je od početka ožujka do 23. travnja 2020. znajući da je oštećenik Musliman po vjeroispovijesti, zbog mržnje prema pripadnicima tog naroda i vjere u cilju da ustraši oštećenika, u više mu navrata prijetio da će ga usmrtiti stavljajući mu pritom oštricu noža pod vrat što je kod oštećenika izazvalo strah za život. Tereti ga se da je u jednom mjestu pored Zadra, iako mu je oštećenik vratio dug u iznosu od 500,00 kuna, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi tražio od oštećenika da mu vrati 7.500,00 kuna pri čemu ga je učestalo udarao rukama po glavi i tijelu, a što je trajalo sve dok oštećenik nije podnio kaznenu prijavu policiji, stoji u pripćenju zadarskog DORH-a.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...