“Stožer je slomljen od strane politike, a Sabor je kao akvarij – u njemu se ne donose odluke”

Gost RTL Direkta bio je saborski zastupnik Marko Vučetić koji je rekao da je njegov ulazak u Sabor bio filozofski eksperiment. Na pitanje je li uspio, rekao je:

“Filozofski eksperiment je uspio, ali nije uspjela demokracija u Hrvatskoj. U Hrvatskoj vlada nekoliko paradigmi. Prva je paradigma bijega i izdaje. Ona je počela sa zastupnikom Runtićem. Zatim je nastupila paradigma napuštanja sebe. To je učinio HNS kada je sklopio neprincipijelnu koaliciju s HDZ-om. Pa paradigma zavođenja, oni koji su u sebe uložili identitete da bi osvojili mandat. Sve te paradigme se događaju zbog jednog tužnog mjesta koje djeluje na razini akvarija, što je Hrvatski sabor. Beznačajan je kao svaki akvarij jer se u njemu ne donose odluke”, kazao je Vučetić.

Na pitanje misli li da će ovim sadašnjim “veličinama” teško pasti prelazak među obične smrtnike, kaže:

“Zasigurno će im teško pasti. Da su imali čvrst identitet, onda se ne bi prepustili u privid. Ministrica Divjak je upravo sada od strane obrazovanja predstavljena kao rodonačelnica pedagogije mrcvarenja”, istaknuo je.

Ostavljate li vrata otvorenima za neki politički angažman u budućnosti? Svojedobno ste istaknuli i uvjetnu kandidaturu za predsjednika.

“Prepustit ćemo se političkom mrcvarenju”

“Ta uvjetna kandidatura je bio filozofski eksperiment. Ne vidim da će se događati išta u sljedećem mandatu i zbog toga sam odustao. HDZ nam je promovirao “Karamarkov poučak”. Oni su odustali od upravljanja Hrvatskom u sljedećih šest mjeseci. A očekuju da će opet biti najbolji”, kaže.

Na pitanje što će se dogoditi na izborima i hoće li HDZ “pomesti pod s ostalima”, odgovara:

“Neće. U ovom periodu od dva mjeseca kampanje, HDZ je na silaznoj putanji. Sada neće doći do smjene na čelu HDZ-a. Stožer je pokazan i slomljen od strane politike i pokazan kao političko tijelo. Prepustit ćemo se političkom mrcvarenju”, poručuje.

Nekidan je napisao da je desna koalicija ĆATO FAN CLUB.

“Svi ovi tzv. desničari, od Mosta do Škore, proglašavali su premijera briselskim ćatom. To je od HDZ-a odbačena desnica, a nakon izbora će koalirati s Plenkovićem”, kazao je saborski zastupnik Marko Vučetić u RTL Direktu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...