konferencija

Stožer o nedjelji; Poslodavci traže ukidanje pauze i najavljuju otkaze zbog neradnog dana

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Na pitanje o apelu poslodavaca da se ukinu pauze za dezinfekciju te na komentar kako poslodavci najavljuju otkaze zbog zabrane rada nedjeljom, na konferenciji Nacionalnog stožera Krunoslav Capak je rekao kako su već nekoliko puta komunicirali po pitanju nedjelje kao radnog dana.

Produženjem radnog vremena kroz tjedan smo dobili dvije smjene i duže radno vrijeme. Na taj način popuđštamo aktivnosti naših građana, ali sprječavamo širenje virusa. Svaki dan to važemo. Htjeli smo rasteretit mobilnost, a nedjelja je dan kad su ljudi kod kuće i mogu duže vremena i više boraviti u trgovinama i stoga smo smatrali da bi nedjelja mogla izbalansirati taj dan u odnosu na produženje radnog vremena tijekom tjedna, kazao je Capak dodajući kako su svi rekordi prodaje unatrag deset godina postignuti petkom a ne nedjeljom.

Što se tiče pauze za dezinfekciju smatramo da je važno da se ne križaju smjene i prostor dezinficira. Nisam siguran da bi otpuštanje rada nedjeljom značajno utjecalo na kupovinu petkom i subotom, kazao je Capak.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar