Sutra kreće druga faza popuštanja mjera; Evo što se sve otvara

U Hrvatskoj su od petka do subote potvrđena tri nova slučaja zaraze, još je dvoje ljudi umrlo, a druga faza popuštanja mjera ne bi trebala biti upitna, izvijestio je jučer Nacionalni stožer civilne zaštite.

“U protekla 24 sata imamo tri novodijagnosticirane osobe, što daje ukupan broj od 2088 pozitivnih osoba”, rekao je na konferenciji za novinare ministar zdravstva Vili Beroš.

Ukupan broj umrlih porastao je na 77. Na respiratoru je 17 bolesnika. Testirano je ukupno 37.557 osoba, među kojima njih 640 u protekla 24 sata, a postotak pozitivnih je 5,56 posto. Ukupno oporavljenih je 1463.

Sutra kreće druga faza

Evo što se sve otvara od sutra:

– omogućavanje rada javnog zdravstvenog sustava u punom opsegu, osim iznimki u skladu s mjerama Ministarstva zdravstva
– omogućavanje rada privatnog zdravstvenog sustava u punom opsegu, uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera
– omogućavanje rada svim poslovnim subjektima koji obavljaju uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera (primjerice, frizeri, kozmetičari, brijači, pedikeri).

Istra proglasila pobjedu u prvom poluvremenu protiv korone

Istri od jučer više nema oboljelih te je, simbolično i u znak podrške borbi protiv epidemije koronavirusa, veliki rotor u Šijani, na ulazu u Pulu, sinoć zasvijetlio svijetloplavom bojom, koja je prepoznata kao boja borbe i pobjede nad tim virusom.

Kako je istaknuto, cijela županija postala je korona “free zona” te je Stožer civilne zaštite Istarske županije predložio da se to obilježi, a Grad Pula spremno prihvatio.

U Istri je ukupno bilo zaraženo 90 osoba, prvi slučaj zabilježen je 8. ožujka, a umrle su dvije osobe, i to poznati ugostitelj iz Brtonigle te 92-godišnja žena također s područja sjeverozapadne Istre, piše Index.

Stanje po županijama 3.5.

Virovitičko-podravska – 2 novih. Ukupno 10
Šibensko-kninska – 1 novi. Ukupno 90. Oporavljenih 51
Zadarska – 0 novih. Ukupno 85
Primorsko-goranska – 0 novih. Ukupno 82
Istarska – 0 novih. Ukupno 90. Svi izliječeni.
Osječko-baranjska – 3 novih. Ukupno 125
Vukovarsko-srijemska – 0 novih. Ukupno 40
Požeško-slavonska – 0 novih. Ukupno 3. Svi izliječeni
Ličko-senjska – 0 novih. Ukupno 22. Troje izliječenih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...