Treća faza popuštanja mjera; “U autobusima ne smije raditi klima”

Treća faza popuštanja mjera za suzbijanje širenja koronavirusa počinje u ponedjeljak. Ponovno ćemo moći u kafiće i restorane, trebali bi se otvoriti i trgovački centri, a pokrenut će se i međužupanijske prijevozne linije i linije domaćeg zračnog prijevoza.

U emisiji U mreži prvog Hrvatskog radija član vijeća Udruženja cestovnog putničkog prometa HGK Berislav Saraja pozdravio je odluku stožera o trećoj fazi jer bez toga, rekao je, ništa se ne može pokrenuti, no za prijevoznike, kaže uvjeti nisu najbolji:

“U autobusima ne smije raditi klima, postoji restrikcija o broju putnika, a putnici moraju imati i e-propusnice. Autobusi će nam praktički biti prazni”, kaže.

“Putnici sigurno neće pohrliti u autobuse i tako se otvara naša Pandorina kutija. Imamo velike izdatke za osiguranje, registracije koje propadaju. Od 16. ožujka imamo prihod 0 i to je prijevoznicima put u stečaj, ako im se ne pomogne”, napomenuo je.

Na to je reagirala načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva dr. Maja Grba-Bujević i rekla kako postoji velika mogućnost da će se e-propusnice ukinuti, situacija je za sada povoljna, kaže, ali to će biti tema na današnjoj sjednici Stožera pa će biti objavljeno i na presici, najavila je.

Također je rekla da će razmotriti i preporuke o klima uređajima u autobusima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...