U Hrvatskoj danas 8 novooboljelih od koronavirusa

Predstavnicima medija se želim zahvaliti za sve. Radite sjajan posao, poručio je Božinović na početku današnje tiskovne konferencije, osvrčući se na današnji Dan slobode medija.

– Imamo 8 novooboljelih. 2096 slučajeva. Dvije osobe su umrle Oporavljenih je 1489. Jedan trenutak može poremetiti nekoliko tjedana našeg rada. Četvoro hrvatskih državljana došlo je u Hrvatsku na 72 sata. Od tih četvero bolesnka jedan je imao simptome, nije ostvario kontakte, pozitivan. Drugi suputnik iz istog auta nije imao simptome, ostvario je kontakte. Pozitivan je. Još dvoje ih je bilo u autu. Jedan ima simptome gubitika njuha. U našoj uputi za postupanje prema osobama koji ulaze u Hrvatsku na 72 sata, dodat ćemo još jednu novost, obavezno testiranje, rekao je Beroš.

– S kliničke strane idemo jako dobro, Pula nema niti jednog u bolnici, svi su ozdravili. Ovakve situacije i nepridržavanje mjera, možda i ne u lošoj namjeri, mogu ugroziti te ljude. I ti ljudi onda mogu završiti u bolnici. Vidjeli ste snimke kako je za one koji su završili u bolnici situacija strašna. Dobri brojevi mogu se brzo pokvariti, ili ih možemo dovesti do nule i biti zadovoljni i uživati u ljetu, poručila je Markotić.

– 8 pozitivnih od danas, to nam daje razlog za zadovoljstvo. Imamo dvije osobe s područja Grada Zagreba koje su obiteljski kontakti, Iz OBŽ imamo tri osobe koje su u istoj obitelji, iz Splita jednu medicinsku sestru i u Virovitici uvezeni slučajevi iz Njemačke, kazao je Capak.

Ako još niste pročitali koje se mjere sutra ukidaju, pročitajte odmah sada.

Također, pročitajte kako od sutra rade zubari, ali i kako kod obiteljskog liječnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...