“Ugasiti županije i dati direktnije ovlasti Zadru, Splitu, Dubrovniku i Šibeniku

Vodstvo Stranke s imenom i prezimenom najavilo je u utorak u Splitu da će se u predizbornoj kampanji zauzimati za ukidanje županija i prerastanje četiriju dalmatinskih županija u jednu regiju.

Predsjednik te stranke Ivan Kovačić rekao je na konferenciji za novinare da su županije “centri za gospodarenje stranačkim uhljebima”.

– Svi ti centri za upravljanje stranačkim uhljebima, to jest županije, su kočničari razvoja i građani se nisu poistovjetili s njima, rekao je Kovačić.

Ustvrdio je kako županijski teritorijalni ustroj Hrvatske jedino brane “osobe na direktorskim i rukovodećim mjestima te osobe zaposlene na izmišljenim i maštovito nazvanim radnim mjestima”.

Saborski zastupnik i jedan od osnivača Stranke s imenom i prezimenom Ante Pranić je istaknuo kako je Dalmacija jedna turistička destinacija i nije normalno da u njoj u svakoj od četiriju županija postoji turistička zajednica.

– Također nije normalno da imamo četiri županijske uprave cesta, pa tako imamo apsurd da se jedna županijska cesta obnavlja do županijske granice, a ista ta cesta ostaje neobnovljena u drugoj županiji, rekao je Pranić.

Profesorica Daša Dragnić zaključila je:

– Treba ugasiti županije i dati direktnije ovlasti gradovima poput Splita, Dubrovnika, Zadra i Šibenika za upravljanje resursima na svojim područjima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...