VIDEO Dr. Ivo Žuvela: “S HDZ-om nemam baš fina iskustva u Zadru”

U emisiji “Aktualac” na Anteni Zadar gostovao je dr. Ivo Žuvela, ginekolog i bivši predsjednik zadarskog HSLS-a.

Vikend je za vas bio pun odluka?

– Da, ali to je bio samo šlag na torti, kraj jedne priče o čemu sam već neko vrijeme razmišljao tako da nije to naprasno, ali to je odluka koja je zahtijevala dosta razmišljanja, vaganja i na kraju krajeva, mislim da sam napravio dobru stvar.

Zašto baš HSLS u vašem političkom angažmanu? Kad ste odlučili preuzeti zadarski HSLS on nije bio u najslavnijim razdobljima?

– U hrvatskoj politici postoje ljudi koji su bili primjer, koji su bili lučonoše, u tom kontekstu je meni Vlado Gotovac neprikosnoveni političar, kao jedan izvor misli i ideja, zbog kojih je nažalost bio u pravu. To je jedini političar koji je govorio o ljubavi i emocijama, i za kojeg imate dojam da je u to išao iskreno. Iz tog razloga, a i ideološki mi je HSLS i dalje najbliža opcija. Nakon samostalne kampanje 2009. u Benkovcu kada smo odlučili tamo ići samostalno, kontra sile, s programom koji su neki nazivali ludorijama HSLS-a, bazeni i OPG-ovi, danas se to polako ostvaruje, imali smo viziju. Nije prošla, slijedila je koalicija s HDZ-om u Domovinskoj koaliciji. To zvuči kao jedna velika i teška riječ, no  na kraju se ispostavilo da baš i nije. Ja sebe ni tada nisam vidio u toj priči, tada me neko vrijeme politika nije zanimala. Nakon dosta vremena koje sam proveo izvan politike dobio sam poziv od lokalnog HSLS-a da idemo na izbore. Ono zbog čega sam pristao, a to je moja teza, da HSLS treba na sve izlaziti samostalno. Ako imate dobar program i proizvod što HSLS ima, 2011. je imao najbolji ekonomski program, pa nije prošao, onda ti o tom proizvodu ne možeš pričati pod skutama nekog, tko ne samo da ne percipira nego radi sasvim suprotno od toga. S HDZ-om nemam baš neka fina iskustva u Zadru.

Cijelu emisiju pogledajte u nastavku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...