Vlak prepolovio kombi kojim je upravljao Bibinjac, u njemu je bilo i dijete; “Čuo se jak udarac, dijelovi su letjeli…”

Kod Gračaca se u utorak ujutro dogodila nesreća u kojoj su sudjelovali automobil i vlak. Nitko nije ozlijeđen, a u automobilu su u trenutku nesreće bile tri osobe, među kojima i dijete. Po putnike iz vlaka, koji je iz Splita krenuo u Zagreb, stigli su autobusi.

U utorak oko 11 sati na pružnom prijelazu kod Gračaca sudarili su se vlak i automobil daruvarskih registracija kojim je upravljao 42-godišnji vozač iz Bibinja. Mislav Sajko, jedan od putnika iz vlaka koji je u jutarnjim satima krenuo iz Splita za Zagreb, kaže da je vlak u trenutku udara ”malo poskočio”.

”Nitko iz kombija nije ozlijeđen, a bilo ih je troje – vozač, njegova žena i dijete. Svi su OK, ali potreseni. Čovjek je stajao kraj auta. Rekao nam je da je on lupio u vlak. Pitao sam ga je li sve OK. Rekao je da jest, ali vidi se na njemu da je potresen”, rekao je Mislav za dnevnik.hr.

U trenutku udara u vlaku su bila 33 putnika i troje zaposlenika HŽ-a. Oni su do 13:30 čekali autobuse koji ih prevoze dalje do Zagreba.

”Nije nitko previše nervozan, svi razumijemo situaciju”, rekao je Mislav Sajko i dodao da su putnici, dok su čekali autobuse u vlaku, dobili boce s vodom.

“U jednom trenutku vožnje, nedaleko od željezničke postaje u Gračacu, čuo se jak udarac i dijelovi automobila letjeli su sa strane vlaka. Dvjestotinjak metara nakon, vlak se uspio zaustaviti. Nasreću nitko nije stradao. Putnici su bili primorani čekati autobus partnera Hrvatskih željeznica nekih sat i pol vremena, a osoblje vlaka cijelo je vrijeme bilo ljubazno. Stvarno su se trudili poštivati propisane mjere zaštite od širenja koronavirusa i nudili su svima pomoć – rekao je za večernji hr. Tonči, jedan od putnika u vlaku.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...