Vlak raspolovio auto obitelji Kero: “Nije se mogao zaustaviti čak 500 metara, grlili smo sina”

Jesmo li preživjeli ili smo u raju, je li moguće da smo iz ove olupine upravo izašli?! U prvi mah ništa mi nije bilo jasno, osim da mi je srce u peti. Samo smo se zagrlili i stajali tako neko vrijeme. Taj prvi šok pomalo je prolazio, ali nikako mi nije dolazilo u glavu da smo živi i zdravi, ispričao je za 24sata Tomislav Kero (42) iz Bibinja kraj Zadra. On je s obitelji u utorak preživio udar putničkog vlaka gotovo bez ogrebotine.

Vozio je službeni kombi oko 11.30 sati u Štikadi kraj Gračaca. Prelazio je preko željezničke pruge koja nije fizički zaštićena te je stranom automobila udario u nagibni vlak koji je prometovao na relaciji Split – Zagreb. Tomislav je iz svega izašao zavijena srednjeg prsta i sa Schanzovim ovratnikom. Bivša supruga Anamarija (30) kaže kako je sva u modricama, ali da prijeloma nema, jedino je mali Rafael (7) neozlijeđen. Mama i tata su ga zaštitili svojim tijelima.

– Vlak nas je udario u suvozačevu stranu, zarotirao nas je i bacio na stup, u koji smo udarili prednjim dijelom i zaglavili. Bili smo prikliješteni između Andrijina križa i vlaka, a vlak se nije mogao zaustaviti čak 500 metara. Trajalo je to 15-ak sekundi, najduljih u mojem životu. Cijela kompozicija nas je stiskala i kidala, mrvila i tresla vozilo, a mi smo mogli samo čekati dokle će doći. Oboje smo grlili Rafaela. On je pravi heroj, bio je vrlo hrabar. Kad je sve završilo, samo je rekao: ‘Malo sam se prepao’ i pitao hoće li tko doći po nas – prisjetili su se zastrašujućih sekundi.

Anamarija, patronažna sestra u Gračacu, nakon sveg tog užasa bila je dovoljno prisebna da provjeri ima li u vlaku ozlijeđenih, te je sa sinom sjela je u patronažni automobil i sama ih odvezla do Hitne jer je Tomislav morao ostati na policijskom očevidu. Tamo su ih, kaže, dočekali s oduševljenjem, vičući “Pa to ste vi!”.

– Svima troma nam je ovo drugi rođendan, a Anamariji i doslovno – kaže Tomislav. Rafaelova majka otkriva:

– Ja sam u utorak zaista imala rođendan, napunila sam 30. Sad na isti datum mogu slaviti dupli rođendan! Svake godine odem zahvaliti za svoj život Gospi od Karavaja u Tisno jer me tako majka zavjetovala. Kao novorođenče sam dobila sepsu i majka se molila Gospi da me spasi. Bome sam odmah s hitnog prijema u Gračacu otišla u Tisno pomoliti se – kaže hrabra mama, koja je s bivšim suprugom, serviserom aparata za kavu, u dobrim odnosima.

Prijateljima koji ih obasipaju porukama kažu da se osjećaju “kao da ih je pregazio vlak”. A oni im savjetuju da uplate listić za loto. Obitelj Kero zaključuje da im je najveća sreća što su živi i zajedno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...