Vojska pomaže u radovima na zgradi osnovne škole u Ninu: “Čast nam je pomoći zajednici”

U utorak, 26. svibnja 2020. u Ninu je održana prezentacija završnih radova Hrvatske vojske na zgradi Osnovne škole „Petar Zoranić“ u Ninu.

Ovogodišnji program Dana Hrvatske vojske prilagođen je i odvija se uz pridržavanje propisanih zdravstvenih mjera i mjera ponašanja vezano uz epidemiju koronavirusa te je naglasak obilježavanja stavljen na humanitarne projekte Hrvatske vojske u lokalnoj zajednici. Tim su povodom, pripadnici 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku od 19. do 26. svibnja 2020. sudjelovali u uređenju okoliša i pročelja zgrade škole.

Prezentaciji su bili nazočni  zapovjednik 93. krila brigadir Željko Ninić, župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima, ravnateljica osnovne škole „Petar Zoranić“ Nin Kata Knežević,   izaslanik gradonačelnika grada Nina Jozo Mustać, djelatnici škole i ostali uzvanici.

– Čast nam je i zadovoljstvo što smo svojim skromnim doprinosom kao postrojba Hrvatske vojske pomogli zajednici u kojoj živimo i radimo, rekao je brigadir Željko Ninić.

Čestitajući svim pripadnicima Hrvatske vojske Dan oružanih snaga i Dan Hrvatske kopnene vojske te Dan državnosti župan Božidar Longin je uz ostalo rekao:

– Sretan sam što je ovom akcijom još jednom potvrđena odlična suradnja Zadarske županije i Oružanih snaga. Puno je kvalitetnih projekata iza nas, osobito onih koji se odnose na obilježavanje obljetnica Domovinskog rata.

Naglasio je i kako su upravo pripadnici Hrvatske vojske oni na čiju se pomoć može računati u svim situacijama te podsjetio na nedavne elementarne nepogode u kojima je Hrvatska vojska imala značajnu i važnu ulogu.

– S obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, naša zahvalnost Hrvatskoj vojsci, još je i veća jer su svojim nesebičnim radom u vrijeme socijalne distance pronašli način kako uljepšati povratak naših najmlađih učenika u školske klupe, kazala je ravnateljica škole Kata Knežević.

U ime grada Nina pripadnicima Hrvatske vojske se zahvalio i izaslanik gradonačelnika Jozo Mustač, a 93. krilu uručena je zahvalnica za učinjeno. Svečanim izvedbama događaj je uveličao Tamburaški orkestar KUD „Branimir“ iz Nina.

U dvorištu škole u Ninu posađene su masline, pokošena trava te  obojane klupe i rukohvati, a obojano je i pročelje škole s postavom novog natpisa naziva škole.  U radovima je sudjelovalo 10-ak pripadnika 93. Krila. Potporu u provedbi aktivnosti pružili su Zadarska županija i Inženjerijska bojna Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...