Vozač auto utrka Davor Sertić pobijedio u prvom virtualnom Prvenstvu Hrvatske

Automobilist Davor Sertić upisao je još jednu pobjedu u svojoj karijeri.

Zbog cijele situacije oko korona virusa, naime, po prvi puta je organizirano profesionalno virtualno prvenstvo koje je okupilo brojne profesionalne vozače iz svijeta hrvatskog motosporta.

Prvenstvo se vozilo preko playstation 4 platforme na simulaciji Gran Turismo Sport, a neki od sudionika su bili i Dario Šamec (rally vozač) Ivica Marić i Ivan Pulić (obojica vozači kružnih i brdskih utrka).

Sertić je, u konačnici, odnio ukupnu pobjedu – 3 pobjede, te 2 druga mjesta od 6 ukupno utrka.

Prvenstvu je dao doprinos i poznati hrvatski as Niko Pulić, koji je bio “oko sokolovo”, odnosno sudac na svim utrkama.

Uz to, izabran sam kao član komisije za razvijanje digitalnog motorsporta Hrvatskog auto i karting saveza, te se uskoro pokreće i službeno Prvenstvo Hrvatske u simulaciji Gran Turismo gdje će svi moći sudjelovati, kazuje Sertić.

Sertić je nedugo gostovao u našoj emisiji, gdje nam je ispričao kada se zaljubio u ovaj adrenalinski sport.

Prvo je krenulo kad sam bio mali, tata je gledao Formulu 1, ja sam sjedio s njim i gledao to nedjeljom, kad bi vidio vozače kako dodaju gas i uzimaju putanje, htio sam to replicirati, imao sam tada jedan Play station i tata mi je kupio volan. Preko volana i papučice sam mogao simulirati Formulu 1, učio sam ponašanje auta, prednji i zadnji pogon kako se ponašam potrošnja guma itd… Dugi niz godina sam to na taj način učio, to je bila igra i učenje, kad sam se odlučio baciti u ove vode, svo to znanje sam prenio na stazu. Očito je upalilo, kazao nam je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...