Završila nikad posebnija dodjela Porina, ovo je pjesma godine!

Prvi put u povijesti Porina dodjela nagrade ove godine održana je kao televizijska emisija na HRT-u. Dobitnici Porina javljali su se iz svojih domova, a u studiju su bili tek voditelji kojima su se pridružili Josipa Lisac te dirigent i skladatelj Tomislav Uhlik kojima je uručen Porin za životno djelo.

Veliki uspjeh na ovogodišnjem Porinu postigli su Urban & 4 sa suradnicima, a nagrađeni su u čak pet kategorija.

Pjesma Iskra autora Damira Urbana osvojila je nagradu za pjesmu godine, a za izvedbu iste pjesme izvođači Urban & 4 osvajaju i Porin u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom.

Porin za novog izvođača godine osvaja glazbenik Nikola Vranić, poznat pod umjetničkim imenom J.R. August. Za album Dangerous Waters, čiji je i producent, J.R. August osvaja i Porin za album godine i najbolji album alternativne glazbe.

Dobitnica Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu je Amira Medunjanin za izvedbu pjesme Što te nema.

Album Povratak prvoj ljubavi / Return to the First Love izvođača Tihomira Popa Asanovića i prijatelja osvaja Porin za najbolji album klupske glazbe, a producent albuma Duško Mandić nagrađen je i Porinom za najbolju produkciju. U kategoriji Najbolja snimka ove godine su dva dobitnika, Duško Mandić za snimku skladbe Noć u klubu s albuma Tihomira Popa Asanovića i prijatelja te Goran Martinac za snimku albuma Live at Lisinski.

Album Digitalno nebo grupe Psihomodo pop, koji producentski potpisuje Srđan Sekulović Skansi, nagrađen je za najbolji album rock glazbe, a za istoimenu skladbu s albuma Porin za najbolji video broj osvaja Radislav Jovanov Gonzo.

Mia Dimšić i Marko Tolja dobitnici su Porina za najbolju vokalnu suradnju na pjesmi Sva blaga ovog svijeta, a Marko Tolja dobitnik je i Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu pjesme Još jedan dan.

Porin za najbolji album zabavne glazbe osvojila je Domenica za album Ćiribu ćiriba, uz producente Tončija Huljića i Ivana Huljića. Najbolji album pop glazbe ima Vanna koja Porin osvaja s albumom Izmiješane boje čiji su producenti Goran Kovačić i Ante Gelo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...