ŽENA KOJU JE NAPAO BRAT I CIPELARIO NA PODU: “Premlatio me jer sam ga upozoravala da zapostavlja svoju djecu, moje nećake!”

Samo koji dan nakon ozbiljnog napada na rođenu sestru, policija je uhitila 32-godišnjaka na području Biograda te je priveden prvo u postaju, a potom na ispitivanje pred Općinskim državnim odvjetništvom u Zadru. Prema informaciji iz zadarske policije, postoji osnovana sumnja da je 10. svibnja, “nakon što je susreo svoju sestru u dvorištu ispred obiteljske kuće, udario šakom s leđa u predio vrata i glave, a potom kada je pala na tlo, više puta je udario nogom po tijelu”.

U daljnjem napadu ga je spriječila majka koja je istrčala iz kuće, a osumnjičeni je potom došao u kuću gdje je bila njegova sestra te je “polio vodom, ozbiljno joj zaprijetivši da će je usmrtiti, što je kod žene izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti”. Prijavljen je zbog prijetnje te nanošenja ozljeda u stjecaju te je sucu istrage Županijskog suda u Zadru tužiteljstvo predložilo određivanje istražnog zatvora po dva zakonska osnova, zbog opasnosti od ponavljanja nedjela te opasnosti od utjecaja na svjedoke.

– Na kraju mi se čak ispričao, ali ne mogu otrpjeti nasilje nad ženama, pogotovo jer sam mu sestra i jer me napao zato što sam željela najbolje za njegovu djecu, moje nećake… – kazala je za Dalmaciju danas napadnuta žena s kojom su razgovarali nakon uhićenja nasilnog brata. Prepričala je što se dogodilo te pozadinu cijelog sukoba.

“Ima problema s ovisnošću”

– Već nekoliko godina moj brat ima problema s ovisnošću, a protiv njega je pokrenuto nekoliko prijava zbog obiteljskog nasilja. Zbog svega je njegova supruga s troje djece odselila, čak je neko vrijeme bila u sigurnoj kući, no ostali su u koliko-toliko dobrim odnosima. Prije ove situacije s koronom, moja “nevista” se dogovorila s bratom te je dovela djecu da budu s njim. Međutim, u ova dva mjeseca, više je o djeci brinula moja majka – stanuje s bratom, ona na katu, on u prizemlju – ili moj suprug i ja jer su često bili kod nas, nego moj brat! Nije prisustvovao njihovoj online nastavi, ni obrazovanju ni odgoju, sve zbog ovisnosti o alkoholu i drogama, iako ima i drugih zdravstvenih problema.

Upozoravala sam ga na to, govorila mu da inače ne vidi svoju djecu, da tko zna kad će idući put biti ovako dug period s njim, uzalud. Zato sam prije desetak dana nazvala njegovu suprugu te joj rekla kakvo je stanje. Brinula sam za nećake, ali i za majku, njihovu baku, koja naravno može uskočiti i pomoći, ali ne može biti odgovorna za njih 24 sata dnevno! – kaže nam sugovornica, koja je zadobila ozljede leđa nakon bratova napada te koja sa suprugom stanuje u susjednom mjestu.

“Majka je uskočila, zaustavila ga”

– Ona je međutim odmah nazvala mog brata, svog bivšeg supruga, kojeg je jako povrijedilo što se miješam u njihove odnose. Međutim, to sam napravila isključivo zbog dobrobiti djece, nekako ih zaštititi, ja sam im teta! A kada sam u nedjelju došla kod majke, dočekao me brat s agresivnim stavom, ubilačkim nagonom u očima: udario me od straga, bacio na beton, nogama udarao po tijelu, po rebrima. Majka je uskočila, zaustavila ga, ali je uzela i moj mobitel da ne pozovem policiju… – prepričava mlada žena za Dalmaciju danas napad koji se odigravao u nedjelju u pola bijela dana.

Kasnije su sve prijavili policiji. Njen suprug nije mogao intervenirati jer je jedva hodao zbog problema s leđima, no uspjeli su otići prvo na Hitnu pomoć, a potom u bolnicu u Zadar.

Dodaje kako joj je zaprijetio da će je ubiti ako to još jednom napravi, nakon napada, što je vrlo ozbiljno shvatila…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...