Beroš komentirao izjavu Markotić da se sve zatvorilo zbog panike

Ministar zdravstva Vili Beroš na pitanje kad će proglasiti kraj epidemije u Hrvatskoj, kaže kako za to još nije vrijeme.

“Ovo je nova bolest, novi virus i ne znamo sve okolnosti njegova ispoljavanja. Možda dođe do drugog vala, možda ne. Moramo biti oprezni. Otvorili smo se turizmu, dolaze strani građani koji u svakom trenutku mogu donijeti virus, a da to i ne znaju, i moramo biti spremni, oprezni, no zbog toga još ne namjeravamo proglasiti kraj epidemije”, kazao je Beroš, prenosi N1.

Komentirao izjavu Alemke Markotić.

“Nikakav strah, nikakva panika nisu bili razlog naših mjera, već oprez!” komentirao je izjavu Alemke Markotić uz napomenu da je izvučena iz konteksta.

“Sjetite se onih prvih tjedana dok je broj novooboljelih, umrlih u Italiji rastao nevjerojatnom brzinom. To je bila naša realnost, nismo znali kako se virus širi, tko obolijeva. Prema tome, jedan oprez i stručna pripremljenost je bio uzrok donošenja mjera, nikakva panika i strah.”

Dodao je i sljedeće: “Dodatni razlog tog opreza je što životne tokove ne možemo zatvoriti. Dakle, otvorili smo se turizmu, dolaze strani građani, prvenstveno građani iz onih zemalja koje imaju sličnu ili bolju epidemiološku sliku nego mi. Tu smo oprezni, opreza nikada dosta”, dodao je ministar Beroš.

“Dodatni razlog je dolazak stranih građana koji u svakom trenu mogu donijeti virus sa sobom, a da to i ne znaju”, kaže ministar i dodaje:

“Od prvog dana ugroze Stožer komunicira s javnošću egzaktno, točno i transparentno. Mislim da ste primijetili da nije bilo straha kad smo donosili mjere.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...