Beroš objasnio zašto Hrvatska još ne može proglasiti kraj epidemije

Komentirajući zbivanja u susjednim zemljama od kojih su neke proglasile kraj epidemije, a u nekima su se pojavila nova žarišta, ministar zdravstva Vili Beroš je još jednom ponovio da je oprez i dalje na prvom mjestu.

“Od prvog dana, otkad se borimo, govorim da moramo biti oprezni i nastojati biti korak ispred virusa. Zahvaljujući oprezu imamo rezultate. I dalje moramo s pažnjom promatrati zbivanja u svijetu i biti pripravni na moguće događaje. Nadam se da velikog drugog vala neće biti, ako bude, bit ćemo spremniji”, rekao je Beroš.

Za KB Dubrava u Zagrebu rekao je da je pokrenuta puna aktivnost, čak i hitna medicinska služba te da pružaju sve zdravstvene usluge.

“Postoje striktni epidemiološki pokazatelji kraja epidemije (broj oboljelih, hospitaliziranih itd.), ali to je teorija. Riječ je o novom virusu, s obzirom na otvaranje moramo biti oprezni. Sad proglasiti kraj epidemije mislim da bi bilo kontraproduktivno jer onda to i meni onemogućava promptnu reakciju – na primjer, mobilizaciju zdravstvenih djelatnika, ustanova… Želimo biti odgovorni, moramo tako postupiti”, donosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...