BEZ VOZAČKE Ukrao kamion, zabio se u stablo pa pobjegao s mjesta nesreće

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela i prometnih prekršaja.

Tako ga se sumnjiči da je u noći sa subote na nedjelju (06./07. lipnja) upravljajući kamionom na cesti između Pakoštana i Draga zbog neprilagođene brzine prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, zabivši se u stablo, nakon čega se udaljio s mjesta nesreće. Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je nedugo prije prometne nesreće iskoristio odsutnost 31- godišnjeg vlasnika parkiranog kamiona te vozilo neovlašteno koristio u prometu.

Vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Vlasnik vozila oštećen je za 10 tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 25-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari. Također, protiv njega će sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti podnijet optužni prijedlog zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, napuštanja mjesta prometne nesreće te izazivanja prometne nesreće.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...