Biserka Petrović: “Novak me toliko podsjeća na Dražena da bih ga najradije odvela doma”

Jučer je započeo je teniski megaspektakl Adria Tour u Zadru.

Adria Tour humanitarnog je karaktera i zahvalio bih se svima koji su pokazali dobru volju da u jako kratkim rokovima za Zadar, ali i za Beograd, pruže svoju pomoć i daju doprinos organizaciji na najbolji mogući način. Zahvaljujem se Hrvatskom teniskom savezu, Gradu Zadru i svima koji su omogućili da se ovaj događaj odvije upravo ovdje. Prvi puta sam u Zadru i jako sam uzbuđen. Ovih dana imao sam priliku upoznati grad i svi su vrlo ljubazni i odlični domaćini. Nadam se da će ovih nekoliko dana teniski spektakl biti jednako lijepo popraćen kako na tribinama tako i van terena. Ovo je fantastična grupa od osam igrača i siguran sam da će se u Zadru igrati izvrstan tenis – najavio je turnir Novak Đoković.

Samom početku Adria Toura prethodio je emotivan susret Biserke Petrović i Novaka Đokovića. Prvi tenisač svijeta toplo je pozdravio majku našeg prerano preminulog košarkaškog Mozarta te su izmijenili prigodne poklone. Novak je dobio Draženov dres i kapu iz Netsa, a on je Biserki Petrović darovao svoj reket koji je i potpisao. Ovaj susret koji je povezao dva velika sportaša vidljivo je ganuo teniskog asa.

Ovo je vrlo emotivan trenutak i jako sam dirnut što ste došli. Hvala Vam gospođo Petrović što ste nam ukazali veliko zadovoljstvo i čast svojim dolaskom. Hvala Vam na lijepim poklonima, držat ću ih na posebnom mjestu u svom domu kao veliku uspomenu. Dražen je ikona sporta u cijeloj regiji. On je obilježio ne samo košarku već cijeli sport. Čovjek je kojem su se svi divili. Ostavio je dubok trag u srcima svih ljudi širom svijeta svih onih koji prate košarku, a i sport. Imao sam priliku da slušam nekoliko Vaših intervjua i ono što je ostavilo najveći utisak na mene je dokumentarac Nekoć braća. Tim putem sam još bolje upoznao cijelu priču. Čast mi je da stojim pored Vas. Nažalost nikada nisam imao priliku biti s Draženom, ali osjećam njegovo pristustvo ovdje s Vama. Hvala Vam puno što ste došli! – izjavio je Novak Đoković.

Susret je dirnuo i Draženovu majku Biserku:

Oduševljena sa svime. Susret s Novakom bio je zaista uzbudljiv, oboje smo doslovno drhtali. On nije očekivao da ću moći ostaviti nepokretnog supuga i zaista doći. Poznajem njegove roditelje i bila mi je velika želja da ga vidim što sam i ostvarila. Poklonila sam mu Draženovu novu kapu koja je stigla iz New Yorka. New Era po prvi put je napravila takvu kapu za košarkaša iz Europe i prvu je dobio upravo Novak Đoković. Kao da je bilo suđeno da je dobije. Novak je meni poklonio teniski reket koji će dobiti posebno mjesto u muzeju – istaknula je Biserka Petrović koja je novinarima kasnije kazala:

Dražen i Novak su dva vrhunska sportaša s Balkana, ali i globalno. Obojica su sport doživljavali na poseban način. Dražen i Novak su posebni na svom kolosijeku. Novakov odnos prema sportu me podsjeća na Dražena. Najradije bih ga odvela doma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...