Capak: “Đoković ne treba u samoizolaciju, može normalno nastupiti u Zadru!”

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković ne mora u samoizolaciju i slobodno može nastupiti na “Adria Touru”, spektaklu koji organizira upravo Nole, a koji će se ovog vikenda održati u Zadru.

To je za Tportal kazao Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i epidemiolog koji se kroz Stožer vinuo u status prave nacionalne zvijezde, i to nakon informacije kako je Đoković bio u kontaktu sa NBA košarkašem Nikolom Jokićem, a koji je pak bio u neposrednom kontaktu sa zaraženim košarkašem Nikolom Jankovićem.

Naime, prvi tenisač svijeta bio je prije nekoliko dana na humanitarnoj košarkaškoj utakmici u kojoj je igrao Nikola Janković za kojeg je jučer utvrđeno da ima koronavirus.

“Iskreno, ne znam sad točno o čemu se radi jer nisam danas čitao portale. No, prema onom što ste mi vi ukratko kazali, prvo bih morao znati kakav je tip kontakta Jokića koji je bio u neposrednom kontaktu s Jankovićem, te kad je on obolio. To je ključno. Jer, u zadnjih 48 sati od početka bolesti treba gledati kad je čovjek zarazan. Prije toga nije zarazan. Znači, računa se da 48 sati od početka simptoma je čovjek zarazan. E sad, ako je taj kontakt između ta dva košarkaša unutar 48 sati onda je taj čovjek (Jokić) kontakt, bliski kontakt, te mora ići u samoizolaciju. No, Đoković je samo Jokićev kontakt i on ne treba ići u samoizolaciju. Kontakt od kontakta ne ide u samoizolaciju. U ovom slučaju, kako stvari stoje u ovom trenutku, s ovim saznanjima, Đoković ne mora ići u samoizolaciju. On je zdrav čovjek. Jedino ako bi Jokić obolio i ako je postojao kontakt između njega i Đokovića unutar 48 sati od početka bolesti košarkaša, onda Đoković mora u samoizolaciju. No, do tada ne mora i može slobodno nastupiti na svom turniru u Zadru”, objasnio nam je Krunoslav Capak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...