Cestitka_Uskrs

Capak otkrio što se treba dogoditi da Hrvatska proglasi kraj epidemije

Ukupno je od koronavirusa u Hrvatskoj oboljelo 2246 osoba, a ozdravilo njih 2077. Ukupan broj preminulih je 103.

Ministar Vili Beroš obratio se javnosti nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. – Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK) i kazao kako tijekom jutra nije bilo novooboljelih.

– To se nije dogodilo slučajno – istaknuo je i dodao:

– Nadam se da nećemo imati više ovakvih izazova.

Naveo je kako je bilo jučer 66 aktivnih slučajeva, no i da sakupljaju podatke do 12:45.

– Adekvatno odgovorili smo na ovu krizu, to bi mogao biti jedan od indikatora da bi mogli i dalje nastaviti to raditi. Ja ću predstaviti svoj program – komentirao je skorašnje izbore ministar Beroš.

– Ova Vlada već tri i pol godine radi na vrlo ozbiljnim pitanjima. Mi smo otvoreno išli rješavati probleme. Nismo ništa spremali u ladice. Ja sam siguran što se tiče HDZ-a da smo naše sposobnosti rješavanja kriznih situacija pokazali i to ne samo jednom. A tu smo bili među najboljima u svijetu – istaknuo je ministar Davor Božinović.

– Nisam na listi HDZ-a. Drago mi je što je karlovačka podružnica prepoznala moj rad. Nisam na listi, to mora odlučiti predsjedništvo – navela je Maja Grba Bujević o napisima kako se ona nalazi na listi HDZ-a za nadolazeće izbore.

Upitan o kraju epidemije, ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak kazao je da se smatra da dođe kraj epidemije nakon što prođe 14 dana od posljednjeg slučaja.

– Trebamo biti oprezni i čim ne bude cirkulacije virusa, razmišljat ćemo o tome da proglasimo kraj epidemije – rekao je Capak. Komentirao je i što ukoliko bude bilo turista pozitivnih na koronavirus.

– Naših autohtonih slučajeva mi više nemamo. Imamo još par zaraženih. Smatramo da imamo dovoljno kapaciteta u slučaju unosa. Imali smo sastanak što učiniti u slučaju da se zarazi turist, taj dokument ćemo objaviti do kraja tjedna. Cilj nam je zaštiti turiste, ali i naše građane. Napomenuo je kako će rezultati seroloških testiranja biti gotovi do kraja tjedna i objavljeni, donosi večernji.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...