gospodarstvo

Capelli očekuje 30 posto prošlogodišnjeg turističkog rezultata: “Nisam optimist, nego sam realan”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Ministar turizma Gari Cappelli u utorak je izjavio kako očekuje da će se ove sezone ostvariti 30 posto prošlogodišnjeg turističkog rezultata, jer se Hrvatska dokazala u borbi protiv koronavirusa i to je prepoznato na tržištu.

“Nisam optimist, nego sam realan”, rekao je Cappelli u Opatiji.

Kazao je da je rana aktivnost u hrvatskom turizmu, usporedno s ublažavajem mjera, a temeljem preporuka struke, rezultirala velikim interesom za dolazak u Hrvatsku.

“Gdje postoji takav red za ulaz u zemlju, u tri ili četiri kolone?”, pitao je Cappelli.

Istaknuo je da već sad neki objekti u Dalmaciji moraju odbijati booking u kolovozu jer su puni.

Potrebno je strpljenje za otvaranje zemalja emitivnih tržišta. Razumijem moje kolege ministre koji su djelomično u bojazni, a ujedno štite svoju ekonomiju, rekao je Cappelli. No, istaknuo je, nakon 15. lipnja se otvaraju praktično sve granice unutar EU-a, a Hrvatska razmišlja da tada bilateralno otvorila granice i za BiH i Izrael.

Najavio je da će se u srijedu na Vladi naći točka o Cro kartici, pri čemu će se, odobriti njena uporaba. Od 1. srpnja kreće u optjecaj, rekao je.

Na novinarsko pitanje o najavljenom portalu za booking u Hrvatskoj, Cappelli je kazao da se time željelo pomoći domaćim privatnim iznajmljivačima da plaćaju manje provizije web portalima.

“Imamo dva-tri web portala za booking iz inozemstva. Nemamo ništa protiv turističkih agencija ni web portala koji uredno plaćaju poreze u Hrvatskoj, no na razini cijele Europe je problem portala koji ne plaćaju porez nigdje, jer se ne zna gdje im je sjedište”, kazao je Cappelli.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar