Capelli očekuje 30 posto prošlogodišnjeg turističkog rezultata: “Nisam optimist, nego sam realan”

Ministar turizma Gari Cappelli u utorak je izjavio kako očekuje da će se ove sezone ostvariti 30 posto prošlogodišnjeg turističkog rezultata, jer se Hrvatska dokazala u borbi protiv koronavirusa i to je prepoznato na tržištu.

“Nisam optimist, nego sam realan”, rekao je Cappelli u Opatiji.

Kazao je da je rana aktivnost u hrvatskom turizmu, usporedno s ublažavajem mjera, a temeljem preporuka struke, rezultirala velikim interesom za dolazak u Hrvatsku.

“Gdje postoji takav red za ulaz u zemlju, u tri ili četiri kolone?”, pitao je Cappelli.

Istaknuo je da već sad neki objekti u Dalmaciji moraju odbijati booking u kolovozu jer su puni.

Potrebno je strpljenje za otvaranje zemalja emitivnih tržišta. Razumijem moje kolege ministre koji su djelomično u bojazni, a ujedno štite svoju ekonomiju, rekao je Cappelli. No, istaknuo je, nakon 15. lipnja se otvaraju praktično sve granice unutar EU-a, a Hrvatska razmišlja da tada bilateralno otvorila granice i za BiH i Izrael.

Najavio je da će se u srijedu na Vladi naći točka o Cro kartici, pri čemu će se, odobriti njena uporaba. Od 1. srpnja kreće u optjecaj, rekao je.

Na novinarsko pitanje o najavljenom portalu za booking u Hrvatskoj, Cappelli je kazao da se time željelo pomoći domaćim privatnim iznajmljivačima da plaćaju manje provizije web portalima.

“Imamo dva-tri web portala za booking iz inozemstva. Nemamo ništa protiv turističkih agencija ni web portala koji uredno plaćaju poreze u Hrvatskoj, no na razini cijele Europe je problem portala koji ne plaćaju porez nigdje, jer se ne zna gdje im je sjedište”, kazao je Cappelli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...