Doktor Damir Biloglav: “Ne smijemo izgubiti javno zdravstvo, pribojavam se tog scenarija!”

Domovinski pokret sazvao je tiskovnu konferenciju na temu epidemiološke situacije.

Kao što znate trenutno imamo 30 novooboljelih. Ono što nas brine u ovoj situaciji su dvostruka mjerila. Nakon otkazivanja teniskog turnira u Zadru u samoizolaciju su poslani gradonačelnik Dukić i župan Longin, te ljudi koji su sudjelovali u organizaciji turnira. Jedna osoba koja je s njima boravila i družila se nije u samoizolaciji, pa bi postavio pitanje gospodinu Plenkoviću i kriznom stožeru kako se postavljaju kriteriji za samoizolaciju. Zašto svojim ponašanjem nakon turnira u Zadru ugrožava građane. Donedavno je krizni stožer takve nazivao teroristima. Nadalje, smatram da bi ministri Božinović i Beroš koji su čelne osobe stožera, a trenutno sudjeluju u kampanji za predstojeće izbore, trebali prepustiti svoje pozicije u stožeru nekom drugom. To bi bilo jedino prihvatljivo ponašanje, kazao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Hrvoje Zekanović, nositelj liste Domovinskog pokreta za 9. izbornu jedinicu.

Medijima se obratio i doktor Damir Biloglav, četvrti na listi Domovinskog pokreta za 9. izbornu jedinicu.

Istaknuo je kako se pravovremeno reagiralo na epidemilošku situaciju međutim isto tako je u samom početku zdravstvenim djelatnicima bilo jasno da zdravlje i zaštita građanstva nije motiv glavnih aktera, ministara Božinovića i Beroša.

Danas nam je svima jasno da je politika bila glavni motiv što je i sam premijer potvrdio svojim dolaskom na turnir u Zadru podržavši na taj način jedno takvo događanje za samopromociji, kazao je Biloglav.

Biloglav je isto tako naglasio kako je zbog njihove neozbiljnosti ugrožena turistička sezona, odnosno turizam koji je glavna gospodarska grana na ovim prostorima.

Naš ministar Beroš koji je postao nacionalni heroj nije pokrenuo ni jednu mjeru koja bi bila vrijedna. Situacija u zdravstvu je gora nego ikada, nema reformi, nema pomaka i ono čega se ja osobno pribojavam da će narod ostati bez javnog zdravstva. Borit ćemo se da zdravstvo i dalje bude dostupno svim građanima, to je moj glavni motiv angažmana u politici, kazao je dr. Biloglav.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...