Genijalna eko inicijativa s Uskoka; Ribe ne puše, plastične boce raspadaju se 450 godina!

Odnositi se s poštovanjem i pažnjom prema zemlji, ne zagađivati tlo, ne uništavati biljni i životinjski svijet, najsvjetliji je primjer ljubavi prema domovini i njezinim resursima koji vrlo često relativiziramo.

Rado ćemo se podičiti blistavo čistom morem, najljepšim plažama na svijetu, netaknutoj prirodi koja okružuje našu obalu, ali mnogi se neće zapitati doprinose li svojim nemarnim potezima uništavanju blaga koje posjedujemo.

Uloga pojedinca u očuvanju okoliša je ogromna i na to nas, na fenomenalan način, podsjećaju edukativne tabele postavljene na zadarskoj plaži Uskok.

Plastične boce u moru se raspadaju čak 450 godina. Plastičnim čašama treba 50 godina da bi se razgradile, a opušcima čak 10!

Nemojmo zaboraviti da novi dokazi potvrđuju da mikroplastika, koju konzumiraju morske životinje, putem hranidbenih lanaca završava na našim stolovima.
Analiza podataka Svjetskog fonda za okoliš pokazuje da svaka osoba tjedno u organizam unese oko 2000 komadića plastike, što je proporcionalno količini plastike u jednoj kreditnoj kartici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...