Glasovac o Škori i Raspudiću: “Ne mogu vjerovati da u 21. stoljeću na žensko tijelo gledaju kao na državnu imovinu”

Gošća N1 Studija uživo bila je kandidatkinja SDP-a i prva na listi u četvrtoj izbornoj jedinici Sabina Glasovac.

“Spremni smo i mislim da ako je itko žrtva HDZ-ove politike s državne vlasti onda je to Slavonija. Mladi iseljavaju, a ono što je od Slavonije ostalo je tužno”, rekla je Sabina Glasovac i prisjetila se da je njezina baka doselila iz Dalmacije u Slavoniju, a sada svi iseljavaju iz Slavonije.

“Projekt Slavonija ne postoji, da postoji i živi vidjeli bi rezultate, a to je nažalost PR projekt. Sva sredstva koja su se povukla iz EU fondova završila bi u Slavoniji i da nemamo taj projekt. I taj novac je završio kod HDZ-ovih tajkuna koji ulažu u hotele na moru, to je projekt Slavonija”, ustvrdila je Glasovac.

Kaže da je otišla u Zadar studirati i nije se vratila u Slavoniju. Ne vidi problem da zastupa ljude iz Slavonije jer je njezin fokus u Saboru obrazovanje i jednako zastupa ljude iz cijele Hrvatske. Uža i šira obitelj joj i dalje živi u Slavoniji.

Priznaje da je cijeli politički vijek u devetoj izbornoj jedinici, ali i da u SDP-u mogu taktizirati oko lista. Ne boji se izazova u kampanji.

Oko izjava Miroslava Škore i Nine Raspudića oko pobačaja kaže: “Ne mogu vjerovati da u 21. stoljeću razgovaramo o idejama pojedinaca koji bi htjeli da je žensko tijelo i pravo na izbor ugroženo i da se ženino tijelo gleda kao državna imovina. Samo žena odlučuje hoće li rađati, neće i hoće li pobaciti”, kaže Glasovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...