Grigor Dimitrov je dva dana bio loše i imao je temperaturu, ali se tada odbio testirati

Kako za Jutarnji list tvrdi izvor iz organizacije, ‘Grigor Dimitrov ugrozio je zdravlje svojih kolega i svih koji su ga okruživali tijekom turnira. Da je na vrijeme prijavio da se ne osjeća dobro, do širenja virusa na Adria Touru vjerojatno ne bi došlo’.

Nakon što su događaji iz Zadra postali top tema svjetskih medija, a korona virus počeo se širiti među sudionicima na spomenutom turniru, polako se počinju otkrivati nove informacije o događajima na turniru čiji je idejni začetnik najbolji svjetski tenisač Novak Đoković. Zaraženi su i naš najbolji tenisač Borna Ćorić, te Christian Groh i Marko Paniki, kondicijski treneri Dimitrova, odnosno Novaka Đokovića.

Krenulo je tada masovno testiranje, ali alarm je bio upaljen već dva dana prije nego je Dimitrov otišao u Monaco kad on nije nastupio u ekshibicijskom meču već je sjedio na klupi. Kako doznaje Jutarnji list, već se tada osjećao loše i imao je temperaturu, ali odbio je mogućnost testiranja i dan kasnije izgubio od Ćorića.

– Moja je pretpostavka da se širenje virusa dogodilo na košarkaškoj utakmici. Bilo je puno bliskih kontakata, pa i grubljih duela, pridržavanja, igrači su se oznojili. Dimitrov je čak u jednom trenutku ‘složio’ Đokovića na pod. Nemoguće je isključiti da već tada netko nije pokupio virus – kaže izvor Jutarnjeg , koji je tada bio u dvorani.

Neki njegovi kontakti su pozitivni, neki negativni, a pravi razmjer ovog događaja tek se treba saznati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...