INCIDENT NA SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA Pešut pravomoćno osuđen, umjesto 25, Rubeši treba platiti kaznu od 6 tisuća kuna

Mario Pešut, gradski pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, pravomoćno je osuđen za kazneno djelo protiv časti i ugleda na štetu Ante Rubeše, gradskog vijećnika Akcije mladih, te umjesto 25.870 kuna, koliko mu je bilo izrečeno u prvostupanjskom postupku, treba platiti kaznu od 5.970 kuna i nadoknaditi troškove sudskog postupka.

Priopćenje Akcije mladih donosimo u nastavku:

“Poštovani obraćamo Vam se povodom presude kojom je pročelnik za socijalnu skrb Mario Pešut, osuđen za uvredu i iznošenje lažnih objeda na račun našeg vijećnika Ante Rubeše.

Podsjećamo incident se dogodio na sjednici Gradskog vijeća u prošlom sazivu, kad se vijećnik Rubeša na točci o radu pročelništva za socijalnu skrb, kojem je već 30 godina na čelu Mario Pešut, osvrnuo na odnos pročelnika prema ljudima koji traže pomoć od Grada. Naime, dvije samohrane majke su se obratile vijećniku Rubeši moleći ga da im pomogne ostvariti normalnu komunikaciju s pročelnikom koji im se prilikom posjeta gradskoj upravi uvredljivo obratio.

„Ja vas zamišljam kako vozite jugića, onako u kanotijeri, dok s radija piči Narodni radio. Samohranoj majci s četvero djece ste rekli što se nisi podvezala, dok ste drugoj doviknuli kako si to birala, aludirajući na činjenicu da se nedavno razvela“.

Na te, a kako se potvrdilo presudom i iskazima svjedoka istinite navode, pročelnik za socijalnu skrb Pešut se podigao sa svog mjesta i iz uloge gosta na sjednicama GV iznio niz neistinitih obmana na račun našeg vijećnika, koji je potom odlučio pravdu potražiti pravnim putem.

Iako je u ovom slučaju pravda zadovoljena to je mala utjeha za sve one koji su doživjeli ovakav ili slični odnos od onih koji bi nam trebali biti na usluzi. Ovim putem pozivamo sve obespravljene sugrađane da nam se i dalje obraćaju kako bi njihove probleme mogli slobodno iznositi na onim mjestima gdje će se njihov glas zasigurno čuti!

Akcija mladih Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...