Ipak će se održati Velebit Trail, očekuje se više stotina sudionika iz 14 zemalja

Starigrad-Paklenica će i ove godine biti domaćin kultne hrvatske trail utrke – Velebit Trail.

Tako će se nakon duge stanke svi zaljubljenici u planinsko trčanje moći uputiti u pohod Velebitu, uživati u prirodi ali i testirati svoje mogućnosti u okršaju sa ovom velebnom planinom.

Među brojnim prijavljenim natjecateljima iz 14 zemalja je i Francesca Caneba, jedna od vodećih svjetskih trkačica.

Caneba se trčanjem počela baviti prije 10 godina, nakon uspješne karijere u snowbord-u te do danas ostvarila niz pobjeda.  Svoj najveći uspjeh ostvarila je 2018. godine kao pobjednica najprestižnije 172 kilometra duge alpske utrke Ultra  – Trail du Mont – Blanc.

Utrka će se održati u nedjelju, 21.lipnja a zainteresirani se još uvijek mogu prijaviti za sudjelovanje prema uvjetima organizatora.

Ove godine utrka ima 4 kategorije – Marathon 42km, Challenger 25km, Active 14km i Light 7km. Start za sve kategorije je sa Trga Marasovića na ulazu u NP Paklenica u razdoblju od 07.00 – 09.00h dok je cilj na starigradskoj rivi Bikarija.

Prema riječima Šimuna Cimermana, organizatora utrke, zbog značajnog interesa za utrku a slijedom popuštanja epidemioloških mjera, odlučeno je održati utrku uz poštivanje svih preporučenih mjera. Tako su na internetskoj stranici organizatora objavljena pravila i preporuke ovogodišnjeg izdanja utrke a organizatora i domaćine u Starigradu-Paklenici veseli što se, unatoč situaciji koja nas je svih ove godine zadesila, neće prekinuti 18 godina duga tradicija ove utrke.

Stoga, ukoliko ste i vi željni aktivnog boravka u prirodi i nedostajala su vam ovakva natjecanja, Velebit Trail je prilika za vratiti se u formu i uživati u čarima Paklenice i Velebita.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...