Javni bicikli u Zadru tijekom lipnja besplatni na dva sata!

Grad Zadar već četvrtu godinu nudi uslugu korištenja sustava javnih gradskih bicikala koja omogućava unajmljivanje klasičnih i električnih bicikala na šest gradskih lokacija.

Podsjetimo, Grad Zadar je u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADROM NOVOM nabavio cjelokupni sustav javnih gradskih bicikala u gradu Zadru s ukupno 16 klasičnih te 8 električnih bicikala na ukupno 6 lokacija, koji je narednih 5 godina u potpunosti besplatan svim studentima.

Bicikl, kao jedno od najpoželjnijih prijevoznih sredstava, osigurava zdravo i brzo kretanje, smanjuje gužve i čini
dobro prirodi kao i čovjeku. Najbolji je tip prijevoza za putovanja na kratkim udaljenostima. Većina putovanja u urbanom području Zadra su kratka, do 5 km.

Iz tog razloga, Grad Zadar je svim postojećim i budućim korisnicima osigurao 2 besplatna sata vožnje kako bi se potaknulo kretanje na dva kotača i započela ljetna sezona u znaku dijeljenja javnih bicikala među građanima i posjetiteljima Zadra.

Sve što je potrebno je preuzeti aplikaciju Nextbike, aktivirati račun i unijeti kod ZD2020 ili se javiti na e- adresu [email protected] najkasnije do 30.06.2020. godine.

Redovna cijena po biciklu iznosi 5 kuna za 30 minuta vožnje, bez pretplate. Postoji mogućnost pretplate gdje sedam dana iznosi 100 kuna, a jedna godina iznosi 200 kuna u koju je uključen neograničen broj vožnji u trajanju 30 minuta po biciklu.

Nextbike gradski bicikli su dio najvećeg javnog sustava u regiji i promiču ideju zelenijih hrvatskih gradova kroz održivu mobilnost i pružanje usluge dijeljenja bicikala na moderan, jednostavan i praktičan način.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...