Lavina kritika iz cijelog svijeta; “Šupljoglava odluka”, “To se dogodi kada se ne poštuju protokoli”

Nakon što je potvrđeno kako se u Zadru koronavirus proširio na teniskom turniru Adria Tour u organizaciji Novaka Đokovića na društvenim mrežama je krenula bujica kritika najžešćih Đokovićevih protivnika.

Grigor Dimitrov u Zadar je stigao zaražen koronavirusom, no to nesretni bugarski tenisač nije znao. Odradio je sve ‘društvene’ aktivnosti s ostalim sudionicima, igrao košarku s košarkašima KK Zadra, družio se s djecom i navijačima te je na kraju odigrao i meč protiv Borne Ćorića.

Nakon toga je, jer se nije osjećao dobro, otputovao u Monaco i tamo se testirao te saznao kako je zaražen koronavirusom. Panika je u trenu zavladala među svim tenisačima u Zadru, finalni je susret otkazan, a svi su – osim Novaka Đokovića koji je odmah u nedjelju navečer zbrisao za Beograd – još u nedjelju tijekom večeri testirani u zadarskom HZJZ.

S obzirom na cijelu situaciju, odmah su se na društvenim mrežama aktivirali najžešći kritičari Novaka Đokovića. Prvi se, očekivano, javio kontroverzni australski tenisač Nick Kyrgios (25).

‘Šupljoglava odluka da održite ‘ekshibiciju’. Brz oporavak, dečki, ali ovo se dogodi kad prekršite sve protokole. Ovo nije šala’, napisao je Kyrgios, prenosi Tportal.

Dodao je da se ʻovakve stvari događaju kad se odbacuju protokoliʼ. Nije pritom objasnio na što točno misli, no dio medija podsjetio je da se na Adria Touru igrao nogomet, košarka, da je bilo zajedničkih fotografiranja, rukovanja, grljenja, a i noćnih izlazaka. Publici je dozvoljen ulazak na tribine, ali mjere zaštite trebalo je zadržati, navodi, primjerice, BBC. A kad se one ignoriraju onda postoji i mogućnost da se ʻovakve stvari događajuʼ.

Bivši američki tenisač Brad Gilbert kao da je jedna čekao je ovakav rasplet.

‘Naravno… Sada će svi što prije morati na testiranje’, napisao je Gilbert, a na njegov komentar nadovezao se još jedan bivši tenisač, Andy Roddick.

Amerikanac je još tijekom igračke karijere imao nekoliko žestokih verbalnih ‘sudara’ s Novakom Đokovićem:

‘Izgleda da postoji neka pandemija’, ironično je komentirao situaciju Roddick.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...