Luda rasprava o Zadru; “Ne vjerujem Beogradu ni kada darove nosi”, “Zadar je dio političkog klana”

U HRT-ovoj emisij Peti dan na Trećem dvije govorilo se o korona virusu općenito, kao i o Adria Touru u Zadru koji je ”na prvu” bio odličan turistički potez, a na kraju debakl.

Novinar i kolumnist Tihomir Dujmović istaknuo je kako turnir u Zadru ima političku dimenziju.

“Jako je teško očitati istinu u ovoj situaciji. Evidentno je da se virus širi. Istina je da se jako malo testiramo pa tako ne znamo koliko je zapravo zaraženih u RH. Virus je medijski došao u Hrvatsku putem turnira u Zadru. Sada se Đokovića zdušno napada i sve to poprima političku dimenziju. Ni jedan veliki tenisač ne odaziva se na neke druge turnire, osim ATP-a, Davis Cupa itd. Hrvatska Vlada nalijepila se na ideju o Zadru zbog promocije turizma. To je sve podržala i srbijanska Vlada i još s te strane imamo Đokovića koji se prkosi cijelom svijetu i cijeloj znanosti. Teniski turnir u Zadru dio je političkog klana i akcije”, rekao je.

Na to mu je feministička teologinja Lana Bobić oštro odgovorila:

“Vi ste orijentirani na Srbiju kao labrador. Napravljeni su ogromni propusti u Zadru, nije bilo zabilježeno pridržavanje mjera, kako od građana, tako i od političara. Možemo sada tražiti odgovornost. Najvažnije je naučiti lekcije kako bismo zaustavili daljnje širenje zaraze”.

Mitrikeski je imao digresiju na tu temu pa je poručio da ”ne vjeruje Beogradu ni kada darove nosi”.

“Ne možemo pobjeći od činjenice da je taj turnir počeo u Beogradu. Pogledajte primjer Crne Gore. Turnir se trebao održati, čini mi se u Podgorici, ali je otkazan. S pravom su to napravili, i ja bih. Ne vjerujem Beogradu ni kada darove nosi”, nadovezao se.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...