Majka iz Zadra: “Sramota! U ovoj situaciji učenici osnovne škole vraćaju udžbenike!”

“Javljam vam se kao majka školske djece jako negativno iznenađena činjenicom da nakon ovakve školske godine, kad su učenice i učenici, učiteljice i učitelji i naravno i mi roditelji i skrbnici, učinili sve kako bi djeca savladavala gradivo i učila unatoč teškim uvjetima (ne)održavanja nastave – zatražili od nas da djeca vrate udžbenike, rekla nam je ogorčena Zadranka koja želi ostati anonimna, a koja je svoju reakciju, koju prenosimo u nastavku, poslala i na adresu Vlade RH te kabineta Ministarstva obrazovanja:

“Niste se zapitali je li to baš nužno ne samo zbog CORONE, nego i zbog situacije da smo mnogi od nas željeli da djeca ovo ljeto popune neke praznine koje smo u uvjetima on line nastave nažalost ostavili za neka ljepša vremena. Iz čega će sad kad djeca moraju vratiti udžbenike popuniti nastale praznine u gradivu? Ponoviti gradivo u slučaju da mi kažete da su djeca sve svladala? Provježbati neke dodatne, naprednije dijelove gradiva koje nisu stigli u uvjetima škole na daljinu?

Sramota je to da se nitko iz sustava obrazovanja počevši od ravnatelja nije javio i postavio ova pitanja kako bi djeca ipak zadržala udžbenike bar do početka iduće školske godine. (Da ravnateljsko mjesto nije faraonsko, protuzakonito neograničenog trajanja mandata, možda bi se ravnatelji i javili da znaju da će nakon mandata doći nazad u razred i preuzeti djecu sa onim što su naučili. Ovako čuvaju svoje pozicije i ne žele vam postaviti ova pitanja koje svaki roditelj vidi kako su odraz nebrige za interese djece, pokupiti onih 10tak udžbenika koje ste nam tako “velikodušno” omogućili početkom školske godine, iz naših novaca, naravno.)

Stvarno ste mogli ostaviti dodijeljene nam udžbenike ako ne do daljnjeg, bar do početka iduće školske godine. Onda bi i vaša predizborna obećanja bar nama roditeljima uvjerljivije zvučala. Ovako: možemo se samo gorko nasmijati i što tek možemo očekivati u gospodarstvu, kad i ovo osnovno, lako rješivo kao obrazovanje, nemate pojma postaviti u “novoj normalnosti”?”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...