Malenica, HDZ-ov čovjek za 9. izbornu jedinicu: “Ne bi imao ništa protiv da i Božidar Kalmeta bude na listi”

U N1 studiju uživo gostovao je Ivan Malenica, ministar uprave i prvi na listi HDZ-a za devetu izbornu jedinicu.

Kaže kako ga je dopala velika čast i odgovornost.

“Istina je da je ta jedinica HDZ-ova utvrda gdje uvijek postižemo dobre rezultate. Ali ne idu mandati sami od sebe, treba pokazati svojim radom što je sve učinjeno”, kaže Malenica i poručuje da nije od jučer u politici. Bio je, kaže, aktivan i u mladeži, pa vijećnik dugo godina, a smatra da je u godinu dana na čelu ministarstva imao odlične rezultate.

“Možemo govoriti o osvježenju, novim licima, a imam dobre temelje”, zaključio je i dodao da ne bi imao ništa protiv da i Božidar Kalmeta bude na listi jer je svatko tko može doprinijeti, kaže, dobrodošao, a odluku ostavlja Nacionalnom vijeću.

“Josipa Rimac sigurno neće biti na listi, bila je predložena, ali pojedinci tako izigraju povjerenje. Ja bih tu pričekao sudsku odluku za zaključke, ali predložene su najstrože stegovne mjere”, rekao je o svojoj stranačkoj kolegici, kojoj je bio i šef u Ministarstvu uprave.

“Bila je zadužena za upravno postupanje i inspekciju, korektno je radila posao. Što je radila izvan radnog vremena, ne znam, to mi je teško reći. Imala je povjerenje, nisam znao što je radila niti se osjećam odgovornim”, istaknuo je.

Govoreći o teritorijalnom ustroju, ponovio je da se županije neće dirati. “Kada je riječ o općinama i gradovima, analiziramo sve kapacitete i utvrđujemo kategorije. Kriterij je samoodrživost, ako usluge ne mogu odraditi kvalitetno, onda ćemo ići na spajanje”, najavio je, ali o konkretnim brojkama i uštedama nije želio govoriti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...