“Miočiću bi borba protiv Cormiera mogla biti posljednja”

Šef UFC-a Dana White ovog je tjedna objavio da će se dugoočekivana treća borba između Stipe Miočića i Daniela Cormiera održati 15. kolovoza na priredbi UFC 252.

Borac hrvatskih korijena na ljeto 2017. izgubio je pojas teškaškog prvaka nakon tri uspješne obrane kad ga je u prvoj rundi nokautirao Cormier. Stipe je 13 mjeseci kasnije uzvratio tehničkim nokautom u četvrtoj rundi i ponovno osvojio pojas. Ova borba će konačno odlučiti tko je bolji.

Cormieru je 41 godina i već je najavio da će mu to biti posljednja borba u karijeri. No Ariel Helwani s ESPN-a, najcjenjeniji svjetski MMA novinar, smatra da bi mogla biti i Miočiću.

U podcastu Jima Romea Helwani je govorio o mogućim posljedicama “majstorice” između Miočića i Cormiera.

“Takav scenarij nije nevjerojatan, da to obojici bude posljednja borba. I Stipe bi se mogao umiroviti ako izgubi. Ima 38 godina, radi kao vatrogasac i želi podignuti obitelj. Mogu vidjeti scenarij u kojem oba borca odlaze nakon međusobnog meča za titulu, što je iznimno rijetko”, rekao je Helwani.

Iako Miočić još nikad nije javno govorio o mirovini, takav rasplet je sasvim moguć jer u slučaju poraza sigurno ne bi skoro dobio novu priliku za povratak pojasa, nego bi morao prvo pobijediti nekoliko manje atraktivnih protivnika. U redu za borbu za titulu već stoji Francis Ngannou, a Miočić ionako nikad nije nosio pretjeranu komercijalnu vrijednost UFC-u, koji ponekad djeluje kao da jedva čeka da ga netko detronizira.

U slučaju pobjede Stipe ne bi imao više ništa za dokazivati kao najveći teškaški šampion u povijesti UFC-a te bi mogao lobirati za superborbu s Jonom Jonesom u teškoj kategoriji. Spominje se i moguća crossover borba protiv boksačkog asa Tysona Furyja, teškaškog prvaka prema WBC i The Ring verzijama, prenio je Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...