Pod utjecajem droge sjeo na skuter pa skrivio nesreću u kojoj je poginula djevojka kod Nina

Na Županijskom sudu u Zadru počelo je suđenje 32-godišnjem Antoniju Tičiću zbog izazivanja prometne nesreće 14. kolovoza 2017. godine u Ninu kada je poginula 28-godišnja djevojka.

Optuženi i 28-godišnjakinja tog su dana na njegovom “Piaggiu” u popodnevnim satima krenuli na kupanje u Sabunike, no vozač je izgubio kontrolu nakon čega su oboje pali na kolnik. Iako su nosili zaštitne kacige, djevojka je podlegla ozljedama dva dana kasnije u zadarskoj bolnici.

Tičića, koji je rekao da se ne smatra krivim, barem ne onako kako mu se stavlja na teret, se tereti da je upravljajući mopedom prema centru Nina bio pod utjecajem opojnih droga, ecstasyja i THC-a.

Jučer je na raspravi vještakinja Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”, objasnila kako je potrebno sedam sati da bi se utvrđena koncentracija MDM-a smanjila na pola. Dodala je kako je s druge strane otpuštanje THC-a iz tijela vrlo dugo i traje čak 72 sata. Uzorci su mu uzeti četiri sata i 12 minuta nakon nesreće kada je bio pozitivan na THC i MDM.

Kako je rečeno, on je svakako bio pod utjecajem opijata, no koliko je to utjecalo na njegovu vožnju nije moguće utvrditi samo na temelju toksikološkog vještačenja, već je potrebno provesti i ono psihijatrijsko, što je tužiteljstvo i zatražilo do idućeg ročišta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...