“Nema pogodnijeg čovjeka za borbu protiv korupcije od našeg Kalmete. Neka mu pomoćnik bude Livaković”

Županijski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić-Bakrač priopćenjem se osvrnuo na jednu od točki HDZ-ovog programa, onu kojom su najavili borbu protiv korupcije.

“U kandidaturi za predsjednika stranke Plenković je najavio kao prioritet beskompromisnu borbu protiv korupcije. Nakon što je pobijedio na unutarstranačkim izborima zatekla ga je Korona pa se nije stigao posvetiti tom cilju.

Završetkom pandemije nesretnika Plenkovića dočekale su korupcijske afere vjetroelektrane i pašnjaci. Ponovno visokorangirani članovi stranke s prstima u pekmezu. I tu je Plenković pokazao visoku razinu verbalne odlučnosti u borbi protiv korupcije. Izjavio je da svi uključeni u navedene afere koji su završili u pritvoru trebaju biti isključeni iz HDZ-a. Znao sam ja kad on krene da će to biti odmah u šestoj brzini. Doduše ogranak HDZ-a Šibensko kninske županije ga je poslušao i isključio Josipu Rimac iz stranke, ali ogranak HDZ-a Zadarske županije na čelu sa Kalmetom do današnjeg dana nije isključio Natašu Turbić iz stranke. Sada Plenković nastavlja svoj beskompromisni antikorupcijski pohod uključujući najiskusnije na tom polju. U Zagrebu mu je partner u toj borbi skupljač koruptivnih žetončića, izdavač knjige Vodič za suzbijanje korupcije, Milan Bandić. Nema čovjeka u Hrvatskoj koji u teoriji i praksi zna o korupciji više od Milana Bandića, osim možda jednog, jedinog. E tog jednog, jedinog našeg Kalmetu, Plenković je stavio na listu u 9. izbornoj jedinici kao kandidata za Sabor RH. Osim što je kandidat za Sabor RH , Kalmeta je sadašnji i budući predsjednik ŽO HDZ-a te pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića zadužen za područje cijele Dalmacije. Očigledan pick Plenkovića za borbu u suzbijanju korupcije ne samo u Zadru i okolici već u cijeloj Dalmaciji. Bravo Plenki! Nema pogodnijeg čovjeka za to od našeg Kalmete. Doduše, morati će ga Plenković malo osokoliti i pogurati jer na primjeru Nataše Turbić i podređenih dok je bio ministar da se zaključiti da mu nedostaje voljni moment za taj fight. Osim toga, koruptivne aktivnosti u Zadru i okolici su na epskim razinama a da ne govorimo u cijeloj Dalmaciji. I da ima volje ne može se Kalmeta sam sa tim nositi, treba mu dati pomoćnika, desnu ruku u borbi protiv korupcije. Ništa logičnije od toga da to bude Zdravko Livaković, njegov bivši državni tajnik, doktor za korupciju.

Svašta su oni prošli zajedno u ministarstvu. U cestogradnji se dogodila pljačka javnog novca u razmjerima da su se zatresli ekonomski temelji RH, a oni o tome ništa nisu znali. Dok je Kalmeta radio i crtao po salvetama što kome i koliko ovi ispod njega su bjesomučno krali. Za toliki novac otuđiti bila je potrebna ogromna hobotnica. Samo ova hobotnica je bila vrlo čudna, sa mnogo krakova ali bez glave, barem tako kaže sutkinja Gordana Mihaela Grahovac. Nije Kalmeta odgovarao ni politički ni etički u svojoj partiji zbog ogromnih pljački u njegovom resoru. Ispravno su zaključili da će im trebati njegovo znanje i iskustvo kada krene antikorupcijska bitka. A krenula je. Evo samo što nije. Plenković je stavljanjem Kalmetinog imena na kandidacijsku listu za Sabor RH bjelodano pokazao kolika je njegova odlučnost i predanost u antikorupcijskoj borbi.”

LIVI

Nadimak mu Livi
Odabrao je put krivi
Od lopovluka on živi
Šefu Dariju se divi
Zajedno su krali
Do danas nisu stali
Dobro su se nabrali
Nikad se nisu svađali
Bratski su dijelili
Ono što su plijenili
Nisu njih uhitili
Samo su ih okrivili
Al i to su preživili
Još se nisu umorili
Na Zadar su se okomili
Mnoga gradilišta otvorili
Bezbroj zgrada stvorili
Urbanizam ugrozili
Stanovništvo zgrozili
Livi i dalje po svom sviri
A DORH nek izvrši harakiri

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić Bakrač

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...