New York Times o korona skandalu u Zadru: “Partijali su i davali pet jedan drugome”

Srpski tenisač Novak Đoković potvrdio je da je pozitivan na koronavirus nakon što je igrao na humanitarnom turniru Adria Tour u Zadru.

Ta je udarna vijest trenutno na naslovnicama gotovo svih velikih svjetskih medija. “Đoković pozitivan na testu za koronavirus”, piše BBC. “Svjetska teniska zvijezda broj 1 pozitivna na testu za koronavirus”, piše CNN.

New York Times: “Sportaši možda izazvali novi val zaraze”

“Turnir, nazvan Adria Tour, trebao je okupiti neke od najboljih igrača na jednom mjestu u Hrvatskoj i Srbiji, odakle je Đoković, i pružiti dobrodošlu zabavu fanovima tenisa koji nisu vidjeli profesionalne mečeve još od ožujka. Nitko nije nosio maske i socjalno distanciranje nije se provodilo na tribinama tijekom turnira. Osim Đokovića, najmanje trojica igrača i dvojica trenera imali su pozitivan test na koronavirus, što je potaknulo strahove među srpskim i hrvatskim vlastima da su sportaši možda izazvali novi val zaraze”, piše New York Times, prenosi Index.

“U Zadru, malom gradu na obali Hrvatske koji nije imao potvrđenih slučajeva zaraze dok nije održao ovu etapu natjecanja, vlasti su morale na brzinu pokušati praćenjem pronaći i testirati ljude koji su možda došli u kontakt s bugarskim igračem Grigorom Dimitrovim, koji je u nedjelju rekao da je pozitivan”, dodaje se u ovoj vijesti u kojoj se spominje i kontroverza koja je Đoković izazvao izjavom u travnju da se ne želi cijepiti protiv koronavirusa, jednom kad cjepivo bude dostupno.

“Novak Đoković: Tenisač pozitivan na testu za covid-19 nakon Adria Toura”, piše i Guardian, eksplicitno u naslovu navodeći revijalni turnir koji se, nakon Beograda, održao u Zadru, dok nije prekinut u nedjelju nakon što je bugarski tenisač Grigor Dimitrov taj dan na Instagramu objavio da se testirao na koronavirus i da je pozitivan.

“Strašno mi je žao što je do ovoga došlo i nadam se da zaraza neće nikome zakomplicirati život. Bit ću u samoizolaciji sljedećih 14 dana, a ponovno ću se testirati za pet dana”, prenosi Guardian Đokovićeve riječi.

New York Times je inače u posljednja dva dana objavio čak tri članka o fijasku iz Zadra, čija je trenutna bilanca 81 osoba u izolaciji i petero pozitivnih slučajeva, uključujući hrvatskog tenisača Bornu Ćorića, bugarskog tenisača Grigora Dimitrova, njegovog kondicijskog trenera, srpskog tenisača Viktora Troickog, Đokovićevog trenera i petogodišnje dijete koje nije bilo na samom turniru, ali se na obiteljskom druženju družilo s tenisačima.

O korona-skandalu u Zadru ovih dana pišu New York Times, Associated Press, CNN, New York Post, USA Today, Guardian, Independent, Daily Telegraph, Daily Express, Metro, Time, Forbes, Eurosport, ESPN, Al Jazeera English, Fox Sport, Yahoo Sports, News.com.au, RT i brojni drugi svjetski mediji.

“Grlili su se, davali jedan drugome pet i partijali skupa”

U članku NY Times naslovljenom “Nakon testiranja na virus Đokovića se kritizira za održavanje revijalnog događaja” navodi se kako tenisači nisu samo igrali pred velikim publikama na Adria Touru, koji se prije Zadra održao i u Beogradu. “Grlili su se, davali jedan drugome pet i partijali skupa – neki od igrača čak su formirali špalir tijekom večernjeg izlaska u Beogradu”, pišu vodeće američke novine.

NY Times je prenio i izrazito oštru kritiku Bruna Soaresa, člana vijeća igrača Udruge teniskih profesionalaca (ATP), kojem je inače na čelu sam Đoković.

“Sažeo bih to kao horor-šou. Ogromna neodgovornost i golema nezrelost. Bili su potpuno nemarni i teško mi je naći riječi” rekao je Soares.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...