“Novak je ipak Novak”; Đoković preko Ćorića izborio finale, Čilić “ispustio” Zvereva

Teniski spektakl Adria Tour u Zadru obilježili su napeti i uzbudljivi mečeve nekih od najboljih igrača svijeta. Na teren ŠC Višnjik izašli su Novak Đoković, Borna Ćorić, Marin Čilić, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Andrej Rubljov, Nino Serdarušić, Peđa Krstan i Danilo Petrović.

Najatraktivniji meč prvog toura priuštili su Novak Đoković i Borna Ćorić, a slavio je srpski as rezultatom 4:1, 4:3(1). Borna je pružio dobru partiju i bio blizu ulaska u treći set.

‘’Izvandredno je prošao prvi dan. Bilo je lijepo igrati pred puno publike, pogotovo drugi meč s Bornom. Pogotovo je lijepo zbog ovih okolnosti koje su nas pogodile posljednjih nekoliko mjeseci. Atmosfera je bila izvrsna, vidi se da je publika sportski ‘’obrazovana’’ i da je Zadar sportski grad. Već su mi rekli i Borna i Marin koliko vole igrati u Zadru, a sada to vidim i ja!’’ – izjavio je na kraju dana.

Novak koji je slavio i u susretu sa sunarodnjakom Peđom Krstinom 4:3(3), 4:1.

Borna je pobijedio u susretu s Dimitrovim 4:1, 4:1 u svom prvom meču dana, ali protiv Novaka nije mogao do druge pobjede.

“Novak je danas bio po tko zna koji put bolji. Igrao sam dobar meč, bio sam bolji protiv Dimitrova, ali Novak je Novak. Jednostavno je bio bolji. Vidim na čemu moram poraditi iduća dva mjeseca tako da sam opet nešto naučio i da imam taj period da poboljšam nešto na sebi!’’ –  izjavio je Borna.

Marin Čilić u svom prvom susretu je izgubio od 14. igrača svijeta Andreja Rubljova 4:3(5), 2:4, 4:1. Nakon duge i napete borbe Marin je izgubio i od Alexandra Zvereva rezultatom 4:3(1), 0:4, 4:3 (1).

Grigor Dimitrov prepustio je svoje mjesto mladom hrvatskom tenisaču i Davis Cup reprezentativcu Nini Serdarušiću koji je iskoristio svoju priliku i pobijedio Peđu Krstina 4:3(5), 4:3(1).

Danilo Petrović zaslužan je za iznenađenje dana kada je u prvom susretu pobijedio Alexandra Zvereva 4:3(2), 4:3(1). Mladi Srbin, rangiran 157. Mjestu, ušao je u Tour ušavši u finale HEP kvalifikacijskog turnira te slavio protiv Nijemca, koji se nalazi na sedmom mjestu. U svom drugom susretu, Petrović je izgubio od Rubljova 4:2, 4:1 u korist Rusa.

Drugog dana turnira susrest će se Borna Ćorić i Peđa Krstin, Alexander Zverev i Andrej Rubljov, Novak Đoković i Nino Serdarušić te Marin Čilić i Danilo Petrović. Susreti počinju u 14 sati, a finale je na rasporedu od 20 sati. Mečevi su u izravnom prijenosu u programu Sport Kluba (SK2).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...